Kell 12.00 esineb Karksi-Nuia keskväljakul rahvusvaheline noorte puhkpilliorkester Wersalinka. Orkestri liikmed tulevad Suure-Jaanist, Pärnust, Poolast (Lomžast) ja Valgevenest. Publikule pakutakse lisaks kaunile muusikale võimalust nautida kujundmarssimist. Atraktiivsust lisavad orkestrandid ja kaunid mažoretid, kes ilmestavad orkestripalu tantsusaatega. Orkester tegutseb seitsmendat aastat - kahel neist on ettevalmistuslaager toimunud Suure-Jaanis. Eestis on eelnevatel aastatel esinetud Tartus, Toris ja Viljandis. Tänavu on võimalus muusikuid kuulda/näha lisaks Karksi-Nuiale ka Suure-Jaanis, Pärnus, Sindis ja Rakveres. Dirigendid on Rein Vendla ja Waldemar Borusiewicz, peakoreograaf Maria Gierasimiuk, koreograaf Marzanna Rutkowska.

Kontserdile järgneb Kaitseliidu Sakala maleva Karksi malevkonna poolt korraldatav näidislahing, relvade ja tehnika tutvustamine ning lastele üllatusmäng.

Kell 15.00 esietendub Karksi Valla Kultuurikeskuses Naiskodukaitse Sakala ringkonna eestvedamisel ning Sakala Noorte Kotkaste ja Kodutütarde Sõprade Seltsi abil näidend „Mari lugu", mis räägib Mari Raamotist. Näidendi on nimikangelase elulooraamatu põhjal kirjutanud Liis Lukk ja selle lavastab TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias harrastusteatri lavastajaks õppiv Siim Maaten. Kuna näidend on üpris pretensioonikas, siis soovis lavastaja peaosas kasutada elukutselist näitlejat, kelleks on Terje Pennie. Teised näitlejad on vabatahtlikud, kuid olulise lavakogemusega Seasaare näitetrupi liikmed. Massistseenides osalejad on Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde ridadest. Etenduse lavaletoomise eesmärk on tutvustada Eesti ajalugu ühe tolle ajastu olulisema naissoost ühiskonnategelase pilgu läbi. Etendus on mõeldud kõigile huvilistele. Pileti hind on 3 eurot. Etenduse eel, vaheajal ja järel müüakse Mari Raamoti mälestusteraamatut.

Mari Raamot (6.08.1872-12. 03.1966) (neiupõlvenimega Tamm) on sündinud Viljandimaal Tarvastu vallas Kuressaare külas Kiltsi talus. Ta oli Eesti seltskonnategelane ja kodundusõpetaja ning meie riigikaitse naisliikumise alusepanija. Mari Raamot rajas koos abikaasaga 1911. aastal Tartu lähedale Raadi valda Sahkapuu tallu esimese Eesti Tütarlaste Põllutöö- ja Majapidamiskooli ning juhatas seda kuni õppeasutuse sulgemiseni 1918. aastal. Selle 7 aastaga koolitati 265 haritud noort perenaist. Eesti Vabariigi ajal oli Mari Raamot Eesti Punase Risti Peavalitsuse liige ja korjandusosakonna juhataja, üks Noorte Naiste Kristliku Ühingu asutajaid ja esinaine, Naiskodukaitse asutaja ja esinaine aastatel 1927 -1937 ning tema pakkus Kodutütarde organisatsioonile nime.