Kui prügi ei mahu oma konteinerisse siis on alati võimalik osta või rentida suurem konteiner või leppida prügiveo _ rmaga kokku tihedam prügiveo graa_ k. Samuti oleks soovitav prügi sorteerida, kuna pakendid ja erinevad mitteolmejäätmed võtavad palju ruumi ja prügikast saab kiiresti täis. Karta on, et jätkuva hinnatõusuga tõuseb varsti ka olmeprügi äraveo eest tasutav hind. Seega oleks mõistlik prügi sorteerida.

Samuti hakkab vallavalitsus järelevalvet pidama ka nende inimeste üle, kes on prügiveo _ rma poolt antud inkassosse ning nende prügivedu on peatatud. Prügi tekib neil endiselt ja nad ongi kohustatud ära tõestama, kuidas nad oma prügi käitlevad.

Suuri probleeme tekitab ka ehitusprahi lihtsalt loodusesse maha kallamine. Kas tõesti on raske võtta see prügi ja viia selleks ettenähtud kohta. Inimesed on valmis sõitma sadu kilomeetreid, et see prügi kusagile metsa alla vedelema jätta. Kas poleks siis targem ja odavam see prügi viia prügilasse või jäätmejaama?!

Edaspidi karmistab vallavalitsus oma tegevust. Ebaseadusliku prügi ladestamise eest saab määrata prügi ladestajale koheselt rahatrahvi kuni 400 euro ulatuses. Samuti hakkab see kehtima ka neile inimestele, kes oma prügi võõrasse konteinerisse viivad.

Samas siit ka palve kõigile neile, kes hoolivad keskkonnast enda ümber: kui leiate metsas ladestatud prügi või on Teil teada prügi ladestaja või märkate sarnast tegevust, andke sellest koheselt teada ka vallavalitsusele. E-post: laekvere@ laekvere.ee, egle.ott@pandivere. eu, või helistage tel. 5340 8850 järelevalveinspektor või Laekvere valla telefonile 322 2370.