Korvpalluriks Kiilis

Vaaksi tegevus vallas sai alguse juhuslikult. Spordimehe kutsus Tabasallu ühisgümnaasiumi (TÜG) õpetaja, praegu Eesti tuntumaid korvpallikohtunikke Aare Halliko. "Kuna Tabasalu pakkus väga sobivaid tingimusi õpetaja- ja treeneritööks, siis tosin aastat tagasi ma siin tööd ka alustasin," meenutab spordimees. Hetkel on tal TÜG-is 25 tundi nädalas ja lisaks treeningud Tabasalu Palliklubis. "Ülikooli ajal töötasin ka Kiilis. Kokku ligi viis aastat, ja lühiajaliselt olen olnud seotud ka väiksemate klubidega," räägib mees. Paari aasta eest juhendas ta ka Eesti noortekoondist.

Korvpalli hakkaski Vaaks harrastama kodukohas Kiilis. "Spordipisiku sain legendaarse kehalise kasvatuse õpetaja Olev Ranniku käest," lisab mees.

Tabasalu võistkondade taset hindab Vaaks heaks. Eesti tasemel on nad treeneri arvates päris arvestatavad tegijad. "Kergelt ei saa Tabasalu korvpallurite vastu mitte keegi. Samas võiks treeningtingimused alati paremad olla. Harku vallal on ainult üks arvestatav saal. Peame korvpallisaali jagama jalgpalli, kergejõustiku, sulgpalli ja veel mitme teise spordialaga," ütleb Vaaks.

Mitmeid tiitleid

Mees on mänginud mitmes erinevas klubis ja liigas. Kas ja kui palju jääb praegu korvpalliks aega? Vaaks tunnistab, et ajapuudusel mängib ta hetkel suhteliselt vähe. Küll on ta aastaid mänginud esiliiga tipus ehk TPÜ-Kiili võistkonnas. Mitmel korral jäi meeskond napilt välja Eesti meistriliigast. "Lisaks sai mõned aastad mängitud Paide Viking Windowsiga samuti esiliigas. Harju meistrivõistlustel ja Eesti suurimas amatöörliigas olen esindanud oma sünnikoha Kiili spordiklubi," kirjeldab Vaaks.

Esiliigas mängides on ta võitnud ka mitmeid medaleid. Samuti on ta Kiiliga mitmekordne Eesti valdade meister. Harju meistritiitleid on tal mängijana ja treenerina umbes 30 ringis.

Lisaks on ta võitnud vabariigi suurima amatöörsarja ehk Tallinna Kossuliiga Adivisjoni.

________________________________________________________________________
CAROLIN KADAJA
TÜG-i direktor

Milvert Vaaks on töötanud TÜG-i kehalise kasvatuse õpetajana alates 2001. aastast. Ta on järjekindel ja nõudlik pedagoog, kellest peavad lugu nii õpilased kui kolleegid. Lisaks ainetundidele on Milvert oma ala tõeline professionaal - pühendunud korvpallitreener Tabasalu Palliklubis. Oma tegemistes on tal kindel visioon ja selged sihid silme ees. Sõbraliku kolleegi ja tegusa inimesena on Milvert aktiivselt edendanud kogu Tabasalu koolipere sporditegevust.