Vaatamata kaunile kevadilmale kogunes Tibutare lasteaia saali osavõtjaid kokku 14- st lasteaiast. Külalisi oli Pangapealselt, Rannamõisast, Viimsist, Arukülast, Koselt, Maardust, Keilast, Loolt, Tabasalust ja Harju maavalitsusest.

Sisuka ja pika päeva juhatasid sisse Tibutare direktor Lea Treiberg, Harjumaa TEL'i mentor Katrin Paldermaa ja Harju maavalitsuse terviseedenduse spetsialist Nele Kunder.

Esimesena oli kavas Hille Kalmuse juhendatud Kundalini jooga ja gongimeditatsiooni tutvustus, mille viis läbi gongiterapeut Kaia Karjatsele. Lastega igapäevaselt töötades peab õpetaja endast väga palju andma, seega tuleb ka oma keha ja vaimu eest hoolt kanda. Hingamine on kõige alus ja seekord tegeleti suurema osa ajast erinevate hingamisharjutuste õppimisega, mida võib igaüks ise edaspidi praktiseerida.

Kuigi pealtnäha tundus see väga lihtne, siis asjasse süvenedes selgus, et need harjutused nõudsid päris suurt pingutust.

Lõdvestumiseks järgnes gongimeditatsiooni tutvustus. Terapeut Kaial oli kaasas kaks hiigelsuurt gongi: kuu- ja saturnigong. Osalejatel paluti mattidele pikali heita, silmad sulgeda ja tunnetada gongi mõju inimese kehale. Emotsioone ja tundeid oli väga erinevaid. Mõni tundis kosmose helisid, sisemist vabanemist, hingamise kergenemist ja vaimset rahunemist. Ühine arvamus oli, et kogetu oli midagi uut ja põnevat.

Järgmisena esines Moreno Keskuse koolitaja Tuuli Vellamaa loenguga "Tasakaalu hoidmine". Ta rääkis lasteaiakasvatajate rollist töörahu ja motivatsiooni kujundamisel, samuti käsitles ta teemat, kas põleda või "läbi põleda"?

Pärastlõunal arutles Tuuli Vellamaa positiivse ja negatiivse mõtlemise toimemehhanismidest ning oskusest hoida ja taastada oma töövõimet. Seminaristidel oli võimalus omavahel tuttavaks saada, mõtteid jagada ja tunda end ühise suure perena. Lektor oli väga emotsionaalne, ta kasutas selgituseks palju näiteid ja mõistujutte. Kõigi osalejate ühine arvamus oli, et kuuldu oli väga vajalik ja huvitav ning kogetust jäi hinge soe tunne.

Selle toreda päeva korraldamist rahastas Euroopa Sotsiaalfondi programm "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014". Tänud korraldajatele! Erilised tänud Tibutare liikumisõpetaja Anna Sõõrdile põneva programmi koostamise eest.

Kohtumiseni järgmisel kevadel!