Kes varasematel aastatel on üritusel osalenud, leiab ka seekord palju tuttavat. Harku valla parima küla välja selgitamine algab juba varahommikul spordivõistlustega. Tavapäraselt võetakse mõõtu võrkpallis (segavõistkonnad, kaks naist ja kolm meest) ja jalgpallis (kuus väljakumängijat pluss väravavaht). Uue alana on plaanis tänavakorvpall (3x3), mille parimad pääsevad 13. juulil Tabasalus toimuvale Street Ball tänavakorvpallisarjas toimuvale turniirile mõõtu võtma Eesti tänavakorvpalluritega.

Salapärane viievõistlus

Spordiväljakute kõrval aga alustab keskpäeval rahvapidu.

Nii nagu ürituse nimest võib järeldada, on tähelepanu keskpunktis Harku valla külad, kes panevad üles telgid ja tutvustavad neis päeva jooksul oma tegevust ja korraldavad üritusi.

Külatelkides toimuvat tegevust hindab korraldaja poolt kokku pandud salajane komisjon ning see annab parima küla väljaselgitamise võistluse raames topeltpunktid.

Võistluse raames toimub tavapäraselt veel viktoriin (viis osalejat võistkonnas) ja viievõistlus, kus alad selguvad alles kohapeal, et keegi ei saaks eelnevalt salatrenni teha.

Viimase "alana" on plaanis traditsiooniline oksjon, kus iga küla paneb välja ühe eseme (soovitavalt ikka omatehtud käsitöö). Oksjonil kogutud raha läheb kogu ulatuses Harku valla puuetega laste ürituse korraldamiseks.

Avatakse skatepark

Lisaks külade ja külaseltside tutvustamisele ja omavahelisele mõõduvõtmisele toimub muudki huvitavat. Esinevad erinevad Harku valla kultuurikollektiivid ning külalisesinejad Soome sõprusvallast Eurast, pakutakse head söökijooki ning veidi ka laadakaupa.

Kindlasti on mõeldud ka igas vanuses lastele, nii et igav ei hakka seal kellelgi.

Üheks päeva suursündmuseks saab olema Tabasalu Seltsi poolt rajatud skatepargi pidulik avamine, kuhu ootame demonstratsioonesinejaid, kes näitavad, mida kõike seal on võimalik teha. Esineb ka hiljuti Tabasalus oma tantsustuudio avanud tantsukollektiiv JJ Street.

Üritusele on planeeritud ka kaks täispikka kontserti, peaesinejaks on muusikaline kollektiiv Kruuv. Õhtuseks mõnusaks äraolemiseks on avatud suur külatelk, kus peale spordipäeva ja laadamöllu toimub tants ja trall.

Ootame külade päevale kõiki Harku valla inimesi, üritus on tasuta, tulge kõik omadele kaasa elama ja ilusat suvepäeva nautima! Ilmajaam on lubanud päikest ja sooja.

Lisainfo järgnevates Harku Valla Teatajates ja tabasalu.selts@eesti.ee.