Küsimuse peale, miks rünnati just Krossi, kostis ta: "Mina olen ainuke, kes reaalselt praegu ohustab Keskerakonna võimu Tallinnas. See on ka ainuke muutus, mis venelaste viimasest katsest saadik on muutunud."

"Saime äsja teada, et meie valimised on ülemaailmne sündmus. Tuleb nii välja, et Keskerakonna käepikendus on Krossi vastu Interpol, politsei, sest ta algatas väärteomenetluse tema reklaami suhtes, ja ka kohus, sest kohus lükkas tagasi taotluse peatada Tallinna reklaam. Kui asja taga tõesti Vene eriteenistused ja Kross väidab, et juhtunud on talle kasulik, siis järelikult Vene eriteenistused töötavad tema kasuks!" vastas sellele Helme.

"Kallid inimesed, Interpoli juhitakse ÜRO-st! Seal võeti vastu otsus kuulutaotsus tagaotsitavaks pika uurimise tulemusena ja leiti, et kriminaalsed süüdistused võivad olla kattega. See ei tähenda, et ta on süüdi. Aga kujutada, et Eesti valimised ja Kross on nii tähtsad, et üks päev enne valimisi tehakse tagaotsitavaks, on lihtsalt naeruväärne!"

Sotside linnapeakandidaat Andres Anvelt kommenteeris, et Interpol on riikide sõltumatu katuseorganisatsioon. "Interpol on rahvusvaheline postkast, kuhu antakse sisse informatsiooni, pannakse üles inimesed, kelle vastu riigid huvi tunnevad. Komisjon, kes otsustab, tegeleb andmetöötlusega, seal pole ühtegi kohtunikke. Mitte ÜRO."

Reformierakonna linnapeakandidaat Valdo Randpere leidis, et Krossi skandaali ei peaks kiskuma valimiskampaaniasse. "Kui valijad annavad mandaadi, siis loome nii, et vaatamata sellele, mida Venemaa sellest arvab, ei anna Eesti oma kodanikke välja. Ja Russalka ja Haabersti ristmikud saavad ehitatud, ükskõik mida Venemaa arvab."

Hardo Aasmäe kutsus ülas kõiki Krossi personaalküsimuse arutamise lõpetamist ja minna Tallinna teemade juurde.

Lõppsõna teemal jäi siiski Krossile: "Mul on väga hea meel, et Venemaa järjekordselt näitas oma palet ja sekkus jälle teise riigi sisepoliitikasse. Saame nüüd lahti Feliks Dzeržinski vaimust sellel debatil siin. Loomulikult me saame sellest ka linnavalitsuses lahti. Esmaspäeval."