I klassi eesti keele lugemistunnis rääkis maavanem Tiit Leier lastele raamatutest, mida tema pidi esimeses klassis lugema. Tunni teises pooles luges ta lastele raamatut „Kessu". Tiit Leieril oli võimalus anda ühiskonnaõpetuse tundi IX klassi õpilastele, kus käsitles kodanikuühiskonna teemasid. Samuti rääkis ta riigikorraldusest ja andis ülevaate maavalitsuse osakondade tööst.

Teine külalisõpetaja oli Sirli Toomla, kes hobi korras tegeleb käsitööga. Tööõpetuse tundi andis ta VI ja VIII klassi tüdrukutele, kus näitas enda tehtud ehteid (nt fimo savist käevõrud, pärlitest meisterdatud keed, kõrvarõngad ja käevõrud), ilusaid karpe, salle, kootud mütse, vilditud kübarat ja vilditud susse.

Sirli tutvustas erinevaid käsitöötehnikaid ja selleks vaja minevaid vahendeid. Kolmas külalisõpetaja oli Siret Luugima, kes andis tundi IX klassile. Tunni eesmärk oli suunata õpilased mõtlema, millega nad tulevikus tegelema hakkavad.

Kuidas siduda hobi tööga ja seda kõike nautida. Külalisõpetaja Siret lasi ka õpilastel iseendale kirja kirjutada, kus noored pidid välja tooma mõtteid, kes nad tulevikus olla tahaksid ja mida selleks praegu ära teha saavad. Õpetaja korjas kõik kirjad enda kätte ja 5 või 10 aasta pärast saadab ta need igale õpilasele tagasi. Siis saavad õpilased näha, palju on iseendale seatud eesmärkidest ka täidetud.

Neljas külalisõpetaja oli Kristi Toomla, kes andis III ja VI klassidele kehalise kasvatuse tundi. Põhiliseks mänguks oli korvpall, kuid mängiti ka rahvastepalli ja jalgpalli.

Viies külalisõpetaja oli Grisdi Hõbemäe, kes õpib ise alles ülikoolis eesti keele õpetajaks. Grisdi andis V klassile eesti keelt ja ajalugu. Vaatlejana oli võimalus viibida VII klassi eesti keele tunnis. Külalisõpetaja leidis, et tundi vaadata ja tundi anda on väga erinev ning vajab ka ümber organiseerimist, sest kõik ei pruugi plaanipäraselt sujuda. Samas leidis Grisdi, et päev oli väga tore ning tänu „Tagasi kooli" projektile on ta kogemuse võrra rikkam!

Kuues külalisõpetaja oli Silvi Tarto, kes andis I klassile kaks kunstiõpetuse tundi. Külalisõpetaja teemaks on värvipsühholoogia ja sümbolite valdkond, nii ta tutvustaski lastele värvide maailma. Tema juhendamisel joonistasid I klassi õpilased erinevaid pilte.