Pikakannu Põhikool asub väga kenas looduskaunis kohas, koolimaja on väike ja hubane. Koolis õpib 37 last, on liitklassid ja sellel aastal tuli esimesse klassi 7 õpilast. Lastel on õues sportimiseks head võimalused ja väga tore kehalise kasvatuse õpetaja Ülle, kes on selles koolis töötanud 32 aastat.

Pikakannu Põhikooliga on minul väga palju ühist. Nimelt 50 aastat tagasi alustas minu ema selles koolis tööd pioneerijuhina, ka on selles koolis õppinud minu isa ja selle kooli on lõpetanud onu.

Kooli jaoks oli meeldivaks üllatuseks, et keegi soovib nende juurde tulla. Algaski tihe kirjavahetus kooli uue direktori Velvo Mõttusega, et saada rohkem infot nende koolist ja õpilastest. Leppisime kokku, et viin läbi kehalise kasvatuse tunni I-III klassile ja VII-IX klassile.

13. oktoobril Pikakannu poole sõite olin üsna närvis, kuid pinge hajus kohe, kui koolmajja sisenesin. Vastuvõtt oli väga südamlik kogu kooli personali poolt. Saime omavahel tuttavaks ja samas sai rahuldatud nende huvi, et miks ma nende kooli valisin.

Jutud aetud ja tunniks ettevalmistus tehtud, oligi aeg tunniga alustada. I-III klassi kehalise kasvatuse tunni viisin läbi ringsüsteemis, teemaks „Pallirada“. Eesmärgiks oli kinnistada pallipõrgatamist ja arendada osavust. Lõpuks õppisime „Põdramaja“ laulu järgi selgeks väikese tantsu. Lapsed olid väga toredad, saime sõpradeks ja nad kutsusid mind tagasi. Õpetajale meeldis tund nii väga, et soovib tulla vaatama minu tegevusi Räpina lasteaias.

VII-IX klassi tunni teemaks oli „Mis on terviseedendus ja terviseedenduslikud tegevused ja võimalused?“ Nendega oli juba raskem kontakti saavutada, kuid siiski sai teema läbi arutatud ja õpilased said nii mõnadagi uut teada. Soovitasin nende koolil liituda Tervist Edendavate Koolidega, sest siis on veel rohkem põhjust koolikeskkonnale ja suhetele tähelepanu pöörata ning on võimalus osaleda erinevatel koolitustel.

Soovitan ka kolleegidel ennast järgmisel aastal proovile panna.