Kuid inimene on kärsitu, tema ei malda paigal püsida ja just praegu on kõige kiiremad ajad. Toad vaja jõuluehetega kaunistada, kuusk ootab tuppatoomist, kingikotid täitmist. Tuhat pisikest toimetamist, millest aga ühtegi ei tohi ära unustada, et pühad saaksid "need õiged". Ka päkapikud sibavad hoolega ringi, sest väikeste jalgade otsast võetud ja aknalauale asetatud sussidesse tuleb ju kommi viia.

Pühademelu sisse mahub siiski ka hetki, mil saab olla iseendaga, mõelda tagasi möödunud aastale ja teha kokkuvõtteid, mis aasta alguses seatud plaanidest õnnestus, mis mitte.

On aeg teha väike tagasivaade ka Paide valla 2011. aastale. Kokkuvõttes võib jälle kord tõdeda, et oli rahulik ja töine aasta, kus õnnestumisi oli rohkem kui ebaõnnestumisi. Vallaeelarve oli koostatud tavapäraselt konservatiivsena, tulud laekusid vastavalt plaanitule, mis võimaldas ka kulude poolel kõik kavandatu teoks teha.

Lõpule jõudis kaua igatsetud Tarbja koolihoone remont, ilusasti remonditud ja uue mööbliga sisustatud ruumides on palju parem nii lastel kui kooli töötajatel. Järgmisel aastal saab korda ka kooli ümbrus koos mänguväljaku rajamisega.

Töid rahastati kohalike avalike teenuste arendamise programmist, rakendusüksus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Käivitus veeprojekt, mille käigus saavad uue veeja kanalisatsioonivõrgu Anna, Tarbja ja Sargvere külad. Esimesi reaalseid tulemusi on küll oodata alles järgmisel aastal.

Algasid Sargvere mõisapargi renoveerimise ettevalmistustööd, Keskkonna Investeeringute Keskuse rahastamisotsus on olemas, valmis on ka projekt, nii et kevadtalvel peaksid tööd lahti minema. Keskkonna Investeeringute Keskuse positiivne rahastusotsus on ka Tarbja järve korrastamiseks esitatud taotlusele, tööd algavad järgmisel aastal. Oluline on ka see, et peale aastatepikkust tööd oli lõpuks võimalik kehtestada Paide valla uus üldplaneering. Tehtu analüüsimise kõrval tuleb järjepidevalt kavandada ka tulevikku. Et mõtted ei jääks ainult mõteteks, algatas vallavolikogu uue arengukava koostamise.

Selle protsessi käigus ootame ka teilt, head vallakodanikud, häid ideid, mida arengukavasse sisse kirjutada ja pärast üheskoos ellu viia.

Loodan siiralt, et sama töine ja tulemusrikas, nagu oli mööduv aasta valla elus, oli ta ka iga vallakodaniku isiklikus elus. Kui midagi ei läinudki nii hästi kui tahtsime, siis loodame, et järgmisel aastal läheb paremini. Soovin kõigile rahulikku jõuluaega, tujuküllast aastavahetust ning teguderohket uut aastat.