Abja-Paluojasse kulgenud poolmaratoni võitis meestest Vjatšeslav Košelev klubist KJK „Kalev" Sillamäe ajaga 1:18.20 ja naistest Anneken Lemberg (1:36.32).

Hallistest alanud 6,5 km jooksu võitsid vastavalt Deniss Košelev ja Rebeca Lotta Aasmäe.

Maraton toimus 23. juulil 2011 ning õhutemperatuur oli keskpäevaks tõusnud 26 kraadini. Suurimaks väljakutseks näis seekord kujunevat võitlus palavusega. Korraldajad valmistusid selleks tõsiselt ning loovalt, kaasates võitlusse muu hulgas Karksi vallahoolduse kastmisauto, ohtralt vett Karksi õlle- ja veinitehaselt, pritsumehed Karksi-Nuia Tulekaitse Seltsist, Kulla külas elava pere koos survepesuriga, „mobiilse joogipunkti", Viljandi kiirabi jne. Tagantjärele võib rõõmsalt tõdeda, et lahing võideti ja „võitlusvahendid" tekitasid omamoodi elevustki.

Korraldajad koos ajavõtutiimiga jõudsid lubatult ära oodata ka legendaarse Benno Viirandi, kes jooksis oma 112-nda maratoni. Vanahärra arvas fi nišis, et see jääb tema viimaseks, saades seega oma esimese ja viimase maratoni vaheks 54 aastat. Benno Viirandi sünniaasta on 1933.

Aitäh kõikidele vabatahtlikele rajakohtunikele ja toitlustuspunktide inimestele! Mulgi maratoni korraldamisse oli kaasatud ligi 100 inimest! Kohtumiseni III Mulgi maratonil 21. juulil 2012!

Teine Mulgi Maraton toimus tänu järgmistele toetajatele:

Peaauhinna, kümblustünni pani välja Nuia PMT, maratoni toetasid: Tarvastu vald, Karksi vald, Halliste vald, Abja vald, Abja Tarbijate Ühistu, OÜ Lemmikmees, AS Toom Tekstiil, Hawaii Express, Viljandimaa Spordiliit, Abja Gümnaasium, Abja Kultuurimaja, Eesti Era- ja Harrastuspilootide Liit, AS Nuia PMT, AS BHC, Eesti Triatloni Liit, Mulgi kõrts, Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute keskus, Gustav Adolfi Gümnaasium, Tuhalaane külamaja, Polli külaliikumine, Abja Noortekeskus, Karksi- Nuia Noortekeskus, Halliste söökla, Allaste farm, Sakala Teed, TREV2, Ingeri külalistemaja, ON24, Gustav Adolfi Sihtasutus, Karksi õlle- ja veinitehas ning 40 vabatahtlikku.

Hendrik Agur

Polli küla jaanituli

Polli küla jaanitule spordiprogramm algas juba hommikul, sest võrkpalliturniirile oli kirjas oodatust rohkem osavõtjaid. Ligi kuue tunnise võistluse võitsid Marco ja Kert. Järgnesid jalgpalli täpsuslöögid, kus napilt võitis Veiko 5 tabamusega. Jaanitule süütas Karksi-Nuia Noortekeskuse juhataja Indrek Palu.

Kontserdil esinesid tantsurühm Samm Sassis, moe- ja tantsukooli «Face» õpilased ning Polli tublid ja hakkajad tüdrukud Elo-Ayla ja Hanna endi koostatud kavaga. Lastele olid näomaalingud ja batuut. Õhtu jätkudes läksid spordialad mehisemaks. 32 kg sangpommi rebimises oli ülekaalukalt tublim Raldo, kes tegi silmad ette mõnelegi tugevale mehele. Järgnes vigursõiduvõistlus nii meestele kui naistele: aja peale tuli läbida slaalomirada, naine kärus.

Köieveos võitis oodatult võistkond „Nuia". Et ala osutus laste hulgas populaarseks, siis panid nad kokku oma võistkonnad. Vastamisi olid poiste „Pollikad" ja tüdrukute „Lipsticks", seekord jäid peale õrnema soo esindajad. Sellega sai ka joone alla tõmmata spordiprogrammile ning kõik osalejad autasu. Tegus päev võis jätkuda jalakeerutusega, sest esinema olid tulnud Regina Salumäe, Kirsika Soomer ja Eesti Gunn. Ligi 300 inimese hulgast said südaööl eriauhinna veel parimad tantsulõvid.

Tänan kõiki toetajaid. Need olid Mirrom, Sallasto, Seedri Puukool, Cerbos, valla kultuurikeskus ja Polli hooldekodu, noortekeskus, Karksi vald, Polli Aiandusuuringute Keskus, Elductom Pärna rändkauplus, ning kõiki inimesi, kes oma toetava panuse andsid.

Olen saanud palju positiivset tagasisidet peol osalejatelt. See annab jõudu ja indu korraldada veel suuremaid üritusi.

Kerti Einstein,
jaanipäeva korraldaja

Tuhalaane jaanituli

Tuhalaanes algasid 25. juunil suveüritused traditsioonilise jaanipäevaga, mis kujunes üllatusrohkeks. Vahvad esinejad olid kohale kutsunud rekordarvu külastajaid. Korraldajate hinnangul võis meie jaanitulel osalejate arv küündida 700-800 inimeseni.

Osalejail oli võimalus mõõtu võtta saapaheites ja nuiaviskes, köieveos ja ümber järve jooksus. Köit vedasid seekord ka naised: kultuuritöötajate naiskond kutsus välja kohalikest koosneva võistkonna. Kohalikud naised olid seekord tugevamad.

Tavapärase ümber järve jooksu võitis naistest Kerti Einstein ja meeste arvestuses võttis võidu Andrus Kuusk. Tillu-jooksul osales üle 40 lapse, mis oli korraldajatele suur üllatus.

Kui esimestel aastatel osales kümmekond last, siis praeguseks on see saavutanud sama suure populaarsuse kui täiskasvanutele mõeldud ümber järve jooks. Lastel oli veel võimalus lasta endale teha näomaaling, kasutada batuuti ja mänguväljaku atraktsioone. Tavapärastele rahvuslikele spordialadele pakkusime vaatemängu karateklubilt, kes esitas karate näidismatši.

Ansambel Harakiri eesotsas Artur Rassmanniga pakkus muusikalist meelelahutust, järgnes tantsumuusika Ervin Lillepealt ja ansamblilt Svips. Pidu kestis varajaste hommikutundideni. Üritusel osales suur hulk noori, kellele öömuusikat pakkus DJ Mad Grandpa.

Taolist suurt üritust üksi ei korralda. Tänan siinkohal kõiki jaanitule toetajaid ja abistajaid: kohaliku omaalgatuse programmi, Karksi valda ja selle kultuurikeskust, Karksi-Nuia spordikooli ja noortekeskust, Ants Tompi, Kai Kannistut ning Leo ja Maie Liiberit.

Anneli Anijärv