Sellise muudatuse peapõhjuseks on nimetatud näitlejaauhindade rohkust võrreldes teiste auhinnaliikidega. Samuti võimaldab üleaastane andmine suurendada kandidaatide arvu ning tuua rohkem uudsust üleandmiste tseremooniasse. Kuid vaatamata sellele võis pungil täis mõisasaalis näha ka näitlejaid. Muusikalise meenutuse tuntud teatrilaulude maailma tegi publikule Tallinna Linnateatri kvartett, keda juhendas Riina Roose. Fotode vahendusel sai meenutada kõiki eelnenud aastaid ja preemiate üleandmisi.

Õpilaspreemia kandidaadiks valiti žürii poolt Väätsa põhikooli õpilane Kadri Pius. Kadri on väga mitmekülgne noor. Teda jagub kooli õpilasesinduse tööd korraldama, Eesti Õpilasesinduste Liidus õpilaste tegevuse ja ühingu edasise arengu üle mõtlema, mitmetele olümpiaadidele, aga ka muusikakooli ja laulukoori. Koolis on palju tegevusi, kus Kadri nõu ja jõuga abiks. Kunagi ei ütle ta ei, vaid leiab ikka võimaluse. Ütlemine, kes palju teeb, see palju jõuab, käib kindlasti Kadri kohta. Tunnustuse juurde kuulub kinkekaart osaühingult Vaaros, mille müügijuhi Anne Oja vanatädi Helmi Tohvelman oli. Seekord oli Kadri Piusile ulatada 125eurone kinkekaart.

Tantsulusti jagasid mälestuspäeval rahvamaja neidude rühma Ilodus tantsijad.

Traditsiooniliselt jäid sel päeval küünlad kaunistama ja lugupeetud tantsuõpetajat meenutama nii sünnikodus Kuuramatsil, kui Lõõla keskuses. Mälestusküünlad süütasime ka Metsakalmistul, pärast Tallinna Draamateatri külastust, mis oli tänuks päeva korraldajatele ja teatrihuvilistele. Nähtud perekonnadraama „Augustikuu" Eesti tuntud näitlejate Ita Everi, Lembit Ulfsaki, Ülle Kaljuste ja mitmete teistega tõi meieni tõsised peresuhted ja väga head näitlejatööd.

Seekord siis nii. Suur tänu Eesti Kultuurkapitalile, Väätsa Agro AS-le ja Väätsa Vallavalitsusele toetuse eest sündmuse korraldamisel.


Õpilaspreemia laureaat Kadri Pius kooli direktori Enn Lehtpuu poolt etteloetavat iseloomustust kuulamas.