Projekti idee sai alguse juba 2010. aastal, kui noortest koosnev aktiivgrupp soovis projekti kirjutada Tervise Arengu Instituudi projektikonkursile. Ühise ajurünnaku tulemusena valmis idee kokandusprojektist „Tervis toidust!". Kahjuks antud projekt rahastust ei saanud. Kuna noorte tahe õppida süüa tegema oli suur, siis ei jätnud me jonni, vaid kirjutasime uue projekti 2011. aastal Avatud Noortekeskuste projektikonkursile. Seekord oli vastus jaatav.

Projekti käigus toimusid eelmise aasta novembris ja detsembris ühised söögitegemised. Noored jaotati kolme-neljaliikmelistesse gruppidesse. Iga grupp pidi otsima endale ühe retsepti ja seejärel võis ühine söögitegemine alata. Projekti idee ei olnud mitte ainult valmistada ülitervislikke toite, vaid õpetada noortele, kuidas lihtsaid, toitvaid ja maitsvaid toite ISE TEHA. Liiga tihti haaratakse poelettidel käsi kartulikrõpsude, kommide, šokolaadi, jäätise, energiajookide ja/või limonaadide järele. Meie oma projektis püüdsime näidata, kui vahva on tegelikult ise süüa teha. Lisaks said kõik projektis osalenud noored teooriatunde filmimise ja filmide töötlemise kohta. Iga grupp tegi kõik ise.

Seda projekti võib nimetada 100% õnnestunud NOORTEprojektiks. Nii projekti idee kui ka teostus on otse noortelt endilt. Tänu antud projektile sai noortekeskuse uue lauaarvuti ja videokaamera, millega ka tulevikus jätkata. Projekti teostamises osales 15 noort, kuid kasusaajate hulk läbi õppevideote on tunduvalt suurem. Projekti lõpptulemusena valminud dvd sisaldab 4 õppevideot kahe soolase ja kahe magusa toidu valmistamisest ning ühte videot tervislikust toitumisest. Videosid on plaanis tutvustada ja näidata Tahkuranna valla noortekeskustes, koolides ja erinevates Pärnu maakonna noortekeskustes. Suured tänud projekti rahastamise ja toetamise eest Haridus- ja Teadusministeeriumi Avatud Noortekeskuste projektikonkursile, Tahkuranna Vallavalitsusele, Uulu Põhikooli kokkadele ja filmiõpetajale Hendrikule.