Koostöös Innovatsioonikeskus InnoEurope'iga toimub konverents Innovatsioon ja intelligentsus, mis keskendub innovatsioonile hariduses. Koostöös Tallinna ja Lahti Ülikoolidega toimub 23.septembril teenuse disaini konverents Services of Tomorrow -What's Next?
Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis avatakse 16.septembril näitus Uutmoodi, kus külastaja saab esmakordselt tutvuda innovatsiooninäidetega Eesti disainist XX ja XXI sajandil. Rotermanni kvartalis demonstreeritakse Cities For All -Tallinn For All projekti lõpptulemusi. Tegemist on projektiga, mille käigus töötati välja kõikidele kodanikele ligipääsu tagavaid linnaruumi lahendusi. Arhitektuurimuuseumis on uudistamiseks aga ühe säravama eesti disaineri Tarmo Luisu valgustinäitus Mäng Tulega. Samas kohas seatakse ülesse ka ulatuslik Prantsuse disaininäitus Saint-Etienne design - creative city for all by Cité du Design, mis keskendub urbanistlikele projektidele. Saint-Etienne on suurepärane näide linnast, mis on disaini abil end teistest eristanud ning seeläbi oma isikupära välja toonud. Seeläbi on võitnud aga nii linnakodanikud kui ärisektor.

'
Festivalile paneb väärika punkti Euroopa Disainijuhtimise Auhindade pidulik gala. Disainimaailma „Oskareid" antakse Euroopa ettevõtetele, kes edukalt rakendavad disaini konkurentsieelise saavutamiseks. Nominentide seas on ka 2 Eesti firmat, kellele kodupublik kaasa saab elada. Enne galat toimub KUMUs Design Management Europe auhinna nominentide näitus, kus huvilistel on võimalus edumeelsete ettevõtetega lähemalt tutvuda. et disaini abil saavad linnad end teistest eristada ning seeläbi oma isikupära välja tuua.

Traditsiooniliselt on Disainiöö kavas suurejoonelised moeetendused, seekord koostöös Tallinn Fashion Weekiga. Avapäeval toimub Rahvusvaheline moe- & kunstietendus MOMENT  ning festivali lõpetab Trash to Trend  paljulubav etendus. MOMENT lähtub ideoloogiast „mood ja kunst kõigile" ja on mõeldud inimestele, keda köidab innovatsioon! Viimaste aastate jooksul on MOMENT kasvanud ja arenenud kunstieksperimendiks, mis kutsub avastama moodi ning selle erinevaid väljendusviise. Sel korral kuuluvad meie programmi moeetendused, kunstiinstallatsioonid, muusikaetendused, projekt „moeKunstid" ja töötoad koostöös British Counciliga.
Platvorm "Trash to Trend" näitab Disainiööl kolme upcycled  kollektsiooni, mis on valminud Eesti rõivatööstuse ülejääkidest. EKA kaubamärk HULA saab kümne aastaseks ja sel puhul on kaubamärgi loojad Eve Hanson, Reet Aus, Anu Lensment ja Marit Ahven loonud kollektsiooni 170st Montoni mahakantud püksipaarist. Samuti saab näha EKA magistrandide HULA kollektsiooni "Tetris". Lisaks tuleb esitlusele Reet Ausi viimane upcycled  teksakollektsioon.

Festivali keskuses Rotermannis asub IF...Corner, kus saab tutvuda teistes IF... festivalidega ning 6 linna vahel toimunud parima innovatsiooni ideekonkursi IF...Lab  tulemustega.

Paljud üritused toimuvad aga linnaruumis - Austria disain Viru bussiterminalis, Poola kunstnike videoinstallatsioonid, Valgusmaania Guerilla aktsioon, toidudisaini näited ning erinevad näitused vanalinna galeriides ja meistrite kodades. Vabaduse väljakule püstitatakse Gulliver Map, kus hiigelsuurele Tallinna kaardile saavad linnakodanikud märkida oma meeliskohti ja takistusi. Projekti tulemused aitavad loodetavasti märgata ka erivajadustega inimeste muresid. Tulemused antakse analüüsimiseks ja otsuste tegemiseks linnale ning eksponeeritakse näitustel Tallinnas, Helsinkis ja St Etiennes.

Reedel, 23. septembril toimub satelliitide öö, mil paljud kohad on kauem avatud ning veel hilisõhtul saab külastada erinevaid näitusi, galeriisid jmt.

Laupäeval, 24.septembril, sõidutab disainihuvilisi Tallinn 2011 eribuss. Hommikul kell 10.00 väljub eribuss Rotermanni kvartalist Elevaatori kõrvalt parkimisplatsilt. Eribuss sõidab marsruudil Rotermanni kvartal - Telliskivi Loomelinnak - Eesti Disaini Maja - KUMU - Rotermanni kvartal.

Festivali passe, mis tagab sissepääsu kõikide festivali raames toimuvatele üritusteles saab osta kõigist Piletilevi müügipunktides ning www.piletilevi.ee veebilehelt.



Kohtumiseni Disainiööl!


Lisainfot festivalide kohta ja programm:
ja