Antud piirmäärad rakendatakse küttetoetuse ja toetuse taotlemiseks raske majandusliku olukorra puhul. Nimetatud piirmäärad ei kehti erivajadustega isikutele, kes taotlevad täiendavat sotsiaaltoetust ortopeediliste- ja invatehniliste abivahendite soetamiseks.

Täiendavad sotsiaaltoetused jagunevad kindlaksmääratud ja avalduse alusel makstavateks toetusteks.

Kindlaksmääratud toetused Sünnitoetus (320 eurot) makstakse lapse emale või isale, kui ema on pereregistri alusel Värska valla elanik. Mitmike sünni puhul makstakse sünnitoetust iga vastsündinu kohta.

Jõulutoetus (5 eurot) antakse kommipakkidena pereregistri alusel Värska valla elanike hulka kantud eelkooliealistele lastele, kuni 12. klassi õpilastele ning vanaduspensionäridele.

Ranitsatoetust (65 eurot) makstakse kõigile 1. klassi astujatele, kes on pereregistri alusel Värska valla elanikud. Toetust makstakse lapse vanemale, hooldajale või eestkostjale vallavalitsuse kassast kooli poolt esitatud nimekirja alusel või lapsevanema poolt esitatud avalduse alusel.

Hooldusperetoetust (65 eurot) makstakse peredele, kes peres hooldamise lepingu sõlmimise hetkel hooldavad pereregistri alusel Värska valla elanike hulka kantud last või lapsi. Toetust makstakse üks kord aastas iga peres hooldamisel oleva lapse eest. Toetus kantakse hooldusperekonna esindaja arvelduskontole peres hooldamise lepingu alusel hiljemalt 10. detsembriks.

Matusetoetust (130 eurot) makstakse sellise isiku surma korral, kelle elukoht pereregistris oli määratletud Värska vallas, matuse korraldajatele matusekulude osaliseks katmiseks. Toetuse saamiseks esitab matuse korraldaja vallavalitsusele surmatunnistuse ja enda isikut tõendava dokumendi.

Avalduse alusel makstavad ühekordsed täiendavad sotsiaaltoetused Toetuse määramise aluseks on taotleja kirjalik avaldus vallavalitsuse sotsiaalosakonnale, millele lisatakse sotsiaalnõuniku nõudel kulutusi tõendavad ja toetuse vajalikkust põhjendavad dokumendid.
Toetust määratakse sotsiaalnõuniku või taotleva isiku nõudel vallavalitsuse sotsiaalkomisjoni ettepanekul ja vallavalitsuse korralduse alusel.
Toetust makstakse volikogu poolt kehtestatud määras 1 kord aastas isiku kohta, välja arvatud toetuse taotlemisel raske majandusliku olukorra puhul ja puuetega laste transporditoetuse puhul.

Prillitoetust (65 eurot) makstakse prille vajavatele eelkooliealistele lastele ja õpilastele kuni gümnaasiumi lõpetamiseni ning põhikooli baasil kutseõppeasutuses õppivatele õpilastele kuni 19. eluaastani.
Toetust makstakse juhul, kui laps ja lapsevanem on kantud pereregistri alusel Värska valla elanike hulka.
Toetust makstakse lapsevanema avalduse alusel, kuhu on lisatud kulutusi tõendavad dokumendid.

Küttetoetus (kuni 192 eurot) on autonoomset küttesüsteemi kasutavale isikule või perekonnale küttematerjali soetamiseks.
Küttetoetust küttepuude soetamiseks makstakse Värska valla vähekindlustatud isikutele, kes ei oma kinnistust koos metsaga.

Puuetega laste transporditoetust makstakse erikoolides õppivate puuetega laste transpordikulude hüvitamiseks kooli ja koju sõitmisel. Toetust makstakse lapsevanemale, kui perekond on pereregistri alusel Värska valla elanik ning elab Värska vallas. Toetust makstakse lapsevanema avalduse alusel, kuhu on lisatud kulutusi tõendavad dokumendid. Toetust makstakse mitte rohkem kui 200 eurot lapse kohta aastas.

Toetust raske majandusliku olukorra puhul makstakse toimetulekuraskustes isikutele ja peredele hädavajalike kulutuste osaliseks hüvitamiseks, ravimite, haigla voodipäevatasu hüvitamiseks, prilliklaaside maksumuse kompenseerimiseks, hädavajaliku meditsiiniabi osutamiseks ning erivajadustega isikutele ortopeediliste- ja invatehniliste abivahendite ostmiseks või rentimiseks. Toetust makstakse mitte rohkem kui 350 eurot inimese kohta aastas.

Vältimatut sotsiaalabi osutatakse isikule, kes on sattunud sotsiaalselt abitusse olukorda elatusvahendite kaotuse või puudumise tõttu õnnetusjuhtumi läbi. Vältimatu sotsiaalabi määrab vallavalitsus taotleja avalduse alusel. Taotlejaks võib olla kannatanu, sotsiaaltöötaja, perearst vms.

Soovin kõikidele vallakodanikele oskust, suutlikkust ja vastupidavust igapäevases elus toimetulekuks ning kena talveaega!