Are vallakeskuse heakorratalgud, talgujuht Siret Tammekänd: „Talgulisi oli meie talgutel kaheksa, tegelesime heakorraga ümber Vallakeskuse (korjasime prügi, tegime korda haljastuse, istutasime lilli, meessoost talgulised tassisid raamatukogu tagumise ruumi riiulid paika jne). Omalt poolt pakkusime talgulistele väikese kohvipausi koos saiakesega."

Suigu küla talgujuhtideks olid Viiu ja Signe, kes kirjeldasid töid järgmiselt: „Suigus toimusid talgud kahel päeval. Aprilli viimasel päeval sai koristatud seltsimaja saali, koridori ja ringiruumi. Talgulised olid meie tublid klubi „Tulukese" liikmed ja kaks alati abivalmis tüdrukut Mariann ja Laura. Suigu kooli lapsed korjasid küla platsidelt ja teeäärtest kommipabereid ja krõpsupakke.

Suurem töö sai tehtud 5 mail. Lea juhendamisel korrastasime Suigu küla keskplatsile jäävaid puid. Pärnad vajasid lõikamist, sest eelmise suve laste onni ehitusest olid oksad katki ja üks puudest haigusest kahjustatud. Oksad said lõkkehunnikusse viidud. Vallo ja Jüri tulid appi tehnikaga ning lapsed kiirete käte ja jalgadega. Vaike ja Heli käisid koos lastega keskasula läbi ja korjasid veel kommipabereid ning pudeleid. Seltsimaja esine peenar sai ka värskendatud. Proovisime ravida ka seda kuusekest, mille möödunud suvel Riigikogu spiiker pr Ene Ergma külale tõi. Aga tundub, et selle suutis "külakangelane" siiski katki teha. Talgud lõppesid nagu ikka ühise söömaajaga. Silma rõõmustas ka lipumast ridaelamu taga ja lehviv viirg. Seegi talgukorras tehtud töö. Pilt külast pisut rõõmsam."

Vaadates neid koormaid, mis sodi nii Arest kui Suigust sai prügilasse saadetud, tundub et Are vald sai oluliselt puhtamaks.

Niidu küla selts korraldas oma talgud pargi korrastamiseks. Ly Jõgila selgitab: „Ühinesime suure üle-eestilise talgupäevaga, et oma ainulaadne mõisapark kevadisest prahist ära koristada. Ilmataat oli meiega ühel nõul ja ei lasknud vihmal tulla meie koristuspäeva segama. Hommikul kell 10 kogunes Are parki 17 rõõmsat ja teotahtelist talgulist oma- ja naaberküladest. Üheskoos korrastasime lipuvarda ümbruse ja riisusime lavaesise platsi. Tegime lõket, riisusime leheprahti, korjasime oksi ning lõpetuseks sõime üheskoos maitsvat talgusuppi. Suur tänu kõigile, kes leidsid aega ja tahtmist üheskoos midagi ära teha. Lisaks soovime tänada ka Are kooli õpilasi ja õpetajaid, kes aitasid pargist kokku korjata oksi ning need lõkkesse vedada. Täname kõiki häid ja abivalmis vallaelanike.