Kaalusime peenarde kujundamise osas mitut varianti. Üks mõte oli, et iga kooliaste saab oma ürdipeenra. Teine mõte oli, et kujundame peenrad samas stiilis, kui on pargis kandilise purskkaevu juures. Kuna päris kindel nägemus puudus, küsisime nõu valla heakorraspetsialistilt Piret Allerilt ja ühelt meie lapsevanemalt, kogenud haljastajalt Maire Uustalilt. Koostöös sündis meie arvates väga hea lahendus.

7. mail oli kooli hoovis taimi istutamas 20 suurt ja 4 väikest talgulist. Paari tunniga olid mullale joonistatud mustrite järgi lilled istutatud. Talgupäev lõppes ühise koogisöömisega. Lihapiruka ja virsikukoogi, mis mõlemad maitsesid imehästi, oli meie jaoks küpsetanud tädi Lia.

Kuna tegu oli heade inimeste ja heade kätega, siis taimed juba kasvavad - iga päevaga 1 cm. Puuduoleva osa taimi istutasid koristajad möödunud reedel. Nüüd kasvavad kooli õues kaks iluõunapuud - 1 Kirsika ja teine Kaspari istutatud, helmikpöörised, nõianõgesed, liatrised, nurmnelgid, kukeharjad, lumi- ja märtsikellukesed. Tahame igale lillerühmale nimesildid ka juurde panna, et õpilased saaksid lisaks lilleilu nautimisele ka uusi teadmisi. Puudu on veel 4 elupuud, mille istikuid ei ole õnnestunud saada, kuna talvine lumi on puukoolides palju kahju teinud ja müügikõlblikest istikutest on puudus.

Järgmisel aastal, kui tähistame 55 aasta möödumist Toila kooli tegutsemise algusest Oru pargi servas, peaks õiteilu juba näha olema. Samuti peaks valmis olema graniitalusel kellad - 1 seieritega kell, mis aega näitab ja teine - pronksist valatud kell, mida saab helistada kooliaasta alguses ja lõpus ning siis, kui elekter ära on.

Aitäh kõikidele abilistele - nii nõuandjatele, mulla vedajatele, metallist kaarte tegijatele, istutajatele kui ka kastjatele.