Kuidas haljastusmulda tehakse ja kasutatakse?

Reovee tehnoloogilise puhastusprotsessi käigus eraldatud toorsete kääritatakse vähemalt 15 päeva metaantankis 37 kraadi juures. Kääritatud sete kuivatatakse tsentripressi abil kuni 30 protsendilise kuivainesisalduseni.

Haljastumulla saamiseks jätkub protsess kuivatatud sette ja freesturba segamisega mahulises vahekorras orienteeruvalt 2:1. Seejärel segatakse seda kompostimisväljakutel ühe aasta jooksul vähemalt kolm korda ja lõpptulemusena valmib haljastusmuld.

Paksema haljastusmulla kihi (üle 5 sentimeetri) paigaldamisel tuleks kaevata see vana pinnasega läbi. Muru rajamisel tasub lisada haljastusmulla õhutamiseks ka jämedamateralist liiva. Muruga koos tärkab ka umbrohi, mis kaob muru regulaarsel niitmisel.

Ehkki Tallinna Vesi jagab haljastusmulda tasuta, tuleb soovijatel transport ise leida. Väikseim võimalik haljastusmulla kogus on 500 kilogrammi. 

Aprilli viimasel nädalal, valmistudes ette talgupäevaks, võib kolmapäeval ja neljapäeval mullale järele tulla kella 19-ni õhtul Paljassaare kompostimisväljakutele aadressil Paljassaare põik 14. Muul ajal on kompostiväljakud  avatud tööpäeviti kell 8.00-12.00 ja 13.00-16.00 ja maikuus neljapäeviti 8.00-12.00 ja 13.00-19.00.