Jääskulptuurid

Lumest objektide valmides alustavad Jääfestivali talvepargis tööd jääskulptorid. 15.-17. veebruarini töötavad siin skulptorid eri riikidest (Läti, Mongoolia, Norra, Soome, Rootsi), valmivad skulptuurid on seotud mere ja jõega. Valgustusega skulptuurid avame 17. veebruaril.

Lumeveskid ja lumemajad

Talvepargi kavandamine sai alguse juba suvel, mil Pärnu arhitektid Tanel Tuhal, Reet Olev, Lelet Luhse, Helle Urgard ja Toomas Unt aitasid pargi olemuse paberite peal paika panna. Festivaliala on Pärnu sadamakail kesklinna silla kõrval, tänu Transcom abile on festivalikülastajatel kasutada ka osa Pärnu sadamat teenindavast hoonest.

Jaanuari algusest jahvatavad aga Pärnu kesklinna silla juures tulevasel festivalialal lumeveskid mägedena lund teha. Lumemasinad on Soome firmalt Lumident ja sobivad Pärnu niiskesse ja külmavaesesse ilma. Lume tootmisel on abiks olnud Jõulumäe ja Lumidendi kogenud lumetajad.

Jää-arhitektuuri workshop algab täna kell 10 Milton hostelis Pärnus arhitekt Reet Olevi ideeloenguga sellest, mida lumest ja ka teistest materjalidest kavandada ja ellu viia võib. Seejärel saavad osalised ülevaate kavandatud talvepargist ja hoonetest ning asuvad hoonete välimuse kujundamiseks omi ideid lisama. Juba pealelõunal ollakse aga ehitusplatsil homseks tugevaks tööpäevaks töid ette valmistamas.

Jäärestoran ja piknikuala

Talvepargi südames on jäärestoran, mis valmib skulptor Rait Pärgi juhendamisel ja mille toiduvalik on barbeque-meistrina tuntud Andres Jakovlevi koostatud. Kes aga soovib ise kokkamisega kätt proovida, saab restoranist piknikukraami ning Puutare toodetud talvises grillkojas või lõkkel süüa teha.

Talvespaa

Jääfestivali talvespaas saab nautida saunamõnusid koos tähistaeva või lumesajuga. Talvespaa valmib kunstnik Üllar Kallau juhendamisel ning siin ootavad külastajaid Saunapoe infrapuna- ja soome saun, Puutare kümblustünn, Baltic Loghouses tünnikujuline saun, Cramo soojaksaun ning Jääfestivaliks ehitatud kümblustünnid, mida festivalil proovides oma kodu juurde soetada saab.

Seikluspark ja tuubimägi

Seiklusi ja lustimist pakuvad Jääfestivalil seikluspark ja tuubimägi, mis valmivad Raivo Perandi juhendamisel. Pärnu kuurordi juubelile mõeldes leiab seikluspargist seoseid vanade Pärnu rannas asunud atraktsioonidega. Tuubidega varustab mäe MHL Sport, kelle tuubid on kasutusel ka Viljandi lumepargis.

Jääkino

Janek Klaamasi ja Pärnu Kutsehariduskeskuse käe all kujundatakse suurest lumemäest välja jääkino. Lumisel ekraanil saab vaadata filme Arktika elust ja loodusest ning lastele toovad rõõmu Lotte seiklused. Arktika filmid toob festivalile Kanada saatkond, Lotte on aga koos oma loojatega Jääfestivali lahutamatu kaaslane juba esimesest festivalist peale.

Rahvusvaheline jää-arhitektuuri workshop saab teoks tänu Norden kultuurifondi ning Cramo abile. Suureks toeks on Olereks, Icespeak, Magaziin,  Jõulumäe Tervise- ja puhkekeskus

Perepidu

Pärnu Jääfestival on pidu kogu perele. Põnevat jagub nii lumest talvepargis kui kogu linnas. Festivali tipphetked on kaks laupäeva. 16. veebruaril on hokipäev ja suur avaetendus jääl koos ilutulestikuga. Etenduse lavastaja ja kostüümide autor on Heili Palm-Vaikma, tuld teeb Ruf. 23. veebruaril aga tähistab festival Eesti sünnipäeva kodutoidufestivali, Eesti hobuste päeva ja suure vabaõhukontserdiga Eesti Pidu, kus lavale astuvad Tõnis Mägi, Maarja-Liis Ilus, koorid ja rahvatantsuansambel Kajakas.


Jääfestival kestab 16.-24. veebruar. Festivalipassi omanikud saavad mitmeid soodustusi festivali sõpradelt. VAATA: