Maakondlikele grillimisvõistlusele on osalema oodatud kõik, kellel toiduvalmistamise vastu huvi on ja kes soovivad oma oskuseid teistega võrrelda. Tegemist ei ole profikokkade, vaid rahvavõistlusega, mille eesmärgiks on inimeste teadmised toiduvalmistamisest päevavalgele tuua ja neid kogu rahvaga jagada. Nii saab võistlustelt ka huvitavaid iseloodud grilliretsepte ja näpunäiteid endaloodud grilliaparaatide valmistamiseks, mida jagatakse avalikkusega peale iga toimunud võistlust ka Eesti Grilliportaali www.grillfest.ee vahendusel.

Sarja esimene võistlus on „Järvamaa Meistrivõistlused Grillimises – Grillfest“ ja see toimub koostöös Järva-Jaani vallavalitsusega laupäeval, 30. aprillil, Järva-Jaani keskväljakul. Üleriigiline lõppvõistlus toimub 11. juunil Türi rannas ja lauluväljakul, kus kohtuvad maakondlike võistluste kolme vooru võitnud võistkonnad. Viljandimaa, Hiiumaa, Saaremaa, Võrumaa ja Põlvamaa võistlused peetakse peale 11. juunit, nende võistluste voorude võitjad osalevad üleriigilisel lõppvõistlusel 2012. aastal.

Alates käesolevast aastast võisteldakse maakondlikel grillimisvõistlustel kolmes voorus. Lisaks traditsioonilisele Rakvere maitsestamata searibi ja fantaasiavoorule on nüüd lisandunud ka Talleggi linnulihavoor, mille käigus küpsetatakse Talleggi maitsestamata kanarinnafileed. Fantaasiavoorus parima esitluse teinud võistkond pälvib eripreemia. Võistlustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud. Võistluspäeva jooksul esinevad artistid nii kuulamiseks kui tantsuks, toimuvad toiduteemalised publikumängud ja rahvakoolitusprogramm Eesti Rahwa Grillikool.

Eesti Grilliliidu korralduspartneriteks on kohalikud omavalitsused, kelle kaaskorraldusel ja territooriumil maakondlik võistlus toimub. Võistlustel osalemine on võistkondadele tasuta, samuti on sissepääs publikule tasuta.

Võistlustel osalemiseks võtke ühendust Eesti Grilliiduga e-maili aadressil grilliliit@grillfest.ee ja vaadake lisainfot iga võistluse kodulehelt.

Maakondlik võistluskalender:

Järvamaa Meistrivõistlused Grillimises – L 30. aprill, Järva-Jaani alevik, Keskväljak. Koduleht: http://jarvamaa.grillfest.ee.

Ida-Virumaa Meistrivõistlused Grillimises – P 1. mai, Jõhvi linn, viaduktialune parkla. Koduleht: http://ida-virumaa.grillfest.ee

Raplamaa Meistrivõistlused Grillimises – L 7. mai, Rapla linn, (M)Elumess. Koduleht: http://raplamaa.grillfest.ee.

Harjumaa Meistrivõistlused Grillimises – P 8. mai, Jõelähtme vald, Loo Kevadlaat. Koduleht: http://harjumaa.grillfest.ee.

Tartumaa Meistrivõistlused Grillimises – L 14. mai, Ülenurme vald, Põllumajandusmuuseum. Koduleht: http://tartumaa.grillfest.ee.

Valgamaa Meistrivõistlused Grillimises – L 21. mai, Valga linn, Raamatukogu esine plats. Koduleht: http://valgamaa.grillfest.ee.

Jõgevamaa Meistrivõistlused Grillimises – P 22. mai, Põltsamaa linn, Lossihoov. Koduleht: http://jogevamaa.grillfest.ee.

Läänemaa Meistrivõistlused Grillimiss – L 28. mai, Haapsalu linn, Lossiplats. Koduleht: http://laanemaa.grillfest.ee.

Pärnumaa Meistrivõistlused Grillimises – L 4. juuni, Tori vald, vallamaja aas. Koduleht: http://parnumaa.grillfest.ee.

Lääne-Virumaa Meistrivõistlused Grillimises – P 5. juuni, Väike-Maarja staadion. Koduleht: http://laane-virumaa.grillfest.ee.

Viljandimaa Meistrivõistlused Grillimises – N 23. juuni, Viljandi järve rand. Koduleht: http://viljandimaa.grillfest.ee.

Hiiumaa Meistrivõistlused Grillimises – L 9. juuli, Pühalepa vald, Hellamaa rand. Koduleht: http://hiiumaa.grillfest.ee.

Saaremaa Meistrivõistlused Grillimises – L 16. juuli, Laimjala vald, Laimjala park. Koduleht: http://saaremaa.grillfest.ee.

Võrumaa Meistrivõistlused Grillimises – L 30. juuli, Võru vald, Navi Seltsimaja plats. Koduleht: http://vorumaa.grillfest.ee.

Põlvamaa Meistrivõistlused Grillimises – L 13. august, Kõlleste vald, Krootuse mõisapark. Koduleht: http://polvamaa.grillfest.ee.

2011. aasta lõppvõistlus Eesti Meistrivõistlused Grillimises – Grillfest – L 11. juuni Türi rand ja lauluväljak. Koduleht: http://grillfest.grillfest.ee.

2011. aasta võistlussarja korralduspartnerid on Reola Gaas, Meira, Rakvere Lihakombinaat, Tallegg, Selver, A. Le Coq, Balbiino, Fest (Põltsamaa Felix), Nikon, Respo, Greencoal, Pakendikeskus, StarFM, EVG Print ja Grillipood.

MTÜ Eesti Grilliliit on 2008. aastal asutatud rahvaorganisatsioon, kuhu kuuluvad grillihuvilised inimesed ja ettevõtted. Liidu liikmeks on oodatud kõik, kellel selle toiduvalmistamise viisi vastu huvi on või kes soovivad tegutseda grillimisvõistlustel kohtunikena.