Valga maavanema Margus Lepiku sõnul on igati tervitavad ettevõtmised, mis on suunatud meeste tervise edendamisele. „2010. aastal valminud Valgamaa terviseprofiilist selgub, et ainult 42% maakonna meestest peab oma tervist heaks, mis peaks olema piisav signaal tegutsema hakkamiseks," lisas aktiivne tervisesportlane Lepik.

Valgamaa meeste aktiivgrupi I kokkusaamine toimub neljapäeval, 16. juunil algusega kell 18.00 Otepääl Tehvandi staadionihoones, kus lisaks „Mehed Liikuma Valgamaal" projekti tutvustamisele esineb ka meestearst Kristo Ausmees ettekandega meeste tervisest ning toimub ühine sportimine Otepää terviseradadel. „Mehed Liikuma" Valgamaa patrooni, Valga linnapea Kalev Härgi arvates mõjub heas seltskonnas sportimine meestele ainult positiivselt. „Valgamaa meeste aktiivgrupp ei ole ettevõtmine, millega tuuakse mehed ainult üheks korraks sporti tegema. See on  Valgamaa mehe täisväärtusliku elu alus," leidis Härk.

Projekti „Mehed Liikuma Valgamaal" rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi meetme „Tervislike valikute ja eluviiside soodustamine" vahenditest. Projekti elluviijateks on Valga Maavalitsus koostöös Valgamaa Spordiliidu ja mittetulundusühinguga ABC Arendus, mille eestvedamisel edendatakse „Mehed Liikuma" projekti kogu Eestis. Valga maakonnas toimuvad 2011. aastal projekti „Mehed Liikuma Valgamaal" raames veel meeste- ja noormeeste tervisefoorumid ning liikumisüritused ja samuti antakse välja meestele suunatud terviseleht.

Lisainfot Valgamaa meeste aktiivgrupi kohta leiab aadressilt www.mehedliikuma.ee .