Tahan tänada Wesico Projekt OÜ juhte Anti Mölterit ja Veljo Illakut, kes on andnud väga suure panuse tööde edukaks lõpule viimiseks. Geoloogiliste iseärasuste tõttu - maaalused allikad, vesiliiv jms, olid paludes kohtades tööd oluliselt raskemad ning kulgesid aeglasemalt kui tavalisel - iga meeter oli omamoodi võit. Nii oli see Uuel, Kalurite, Nurme ja Mere tänaval. Erakordsete ja avariiolukordade puhul võeti vastu otsused koheselt ja täideti kiirelt ja kvaliteetselt. Selle eest neile eriline tänu.

Puhastusseadmed, mis mõni aasta tagasi olid linnale veel nagu vana hambavalu, on tänaseks saanud uued, kaasaegsed seadmed ning veepuhastuse tulemus on väga hea. Amortiseerunud reoveepuhasti tõttu suurenes varem iga aastaga lahte suunatud reojääke sisaldava vee saastetasu ja kui saasteosakeste tase oli kui kõrgem kui lubatud piirnorm, tuli Loksa maksumaksjal maksta seda kümnekordselt. Ka selle halva võime nüüd unustada.

Seetõttu tahaks tänada neid, kes alates 2003. aastast on aktiivselt tegelenud vee- ja kanalisatsioonitorustike ja reoveepuhasti Loksa linna omandisse toomisega ja andes sellega võimaluse meie suurprojekti teostamiseks ja neid, kes projekti realiseerimise ja eduka lõpetamisega täna tegelevad.

Need inimese on endine Loksa Shipyard AS tegevjuht Flemming Seestrand Sørensen, Loksa linnavolikogu aseesimees endine linnapea Helle Lootsmann, Loksa linnavolikogu esimees Rein Heina ja Loksa Haljastus OÜ töötajad Jüri Veber, Viktor Fjodorov ja Nadežda Tokareva.

Nüüd teedest. Projekti kohaselt peavad teed olema taastatud mitte halvemasse seisukorda, kui nad olid projekti algul. Tegelikkuses tähendaks see seda, et ehitajad katavad asfaldiga selle kitsa riba, mis nad toru paigaldamiseks lahti kaevasid ja KÕIK. Linna üldilme ja linlaste heaolu nimel me sellega leppida ei saanud ja seetõttu leidsime ehitajaga kompromissi, et tänavad saavad kogu tänava ulatuse uue teekatte. Peagi on ka kõik segavad kivikesed tasandunud ning Loksa kaunitarid võivad käia tänaval kasvõi kõrgete peokingadega.

Minu eriline tänu nendele loksalastele, kes suhtusid rekonstrueerimistöödesse mõistvalt, kannatasid välja ebamugavad veekatkestused, ei saanud niita muru oma üleskaevatud maal jms. Tänu teie toetusele ja mõistmisele oli meil võimalik viia lõpule üks meie linna kõige suuremaid projekte ning selles on oma osa igaühel. Suur tänu teile!