Eesti Vabariigi Keeleseaduse § 20 lõike 1 kohaselt lähtutakse kohanime kirjutamisel EV Kohanimeseaduses sätestatust. EV Kohanimeseaduse § 9 lõike 1 kohaselt on Eesti kohanimed eestikeelsed ning § 10 lõike 1 kohaselt dokumenteeritakse need eesti-ladina tähestikus.

Kohanimeseaduse § 16 lõike 2 kohaselt võib tänavanimesildil ära jätta tänavanime liigisõna tänav, kuid mitte teisi tänavanimest lahku kirjutatavaid liigisõnu ( puiestee, maantee, põik jms). Näiteks ei vasta eeltoodud nõuetele kohanimesildid, kus on kirjas ainult Valgejõe, Õhtu, Hommiku ja lisaks maja number, puudub aga liigisõna puiestee. Avalikul sildil võib liigisõna lühendada näiteks pst = puiestee, mnt = maantee jne.

Selleks, et viia kooskõlla tänavanimesildid kehtiva seadusandlusega, tuleb Tapa linnas hulk tänavanimesilte välja vahetada. Tänavanimesiltide kaardistamise tulemusena selgus, et olukord selles valdkonnas ei ole Tapa linnas tõepoolest just kõige parem. Välja vahetada tuleb ligikaudu 150 kakskeelset ja ligikaudu 50 tänavanimesilti, mis ei vasta mingil muul põhjusel kohanimeseadusele.

Tapa vallavalitsusel on plaanis korrastada tänavanimesildid 2013. aasta suve lõpuks, milleks käesoleval aastal on eelarvesse planeeritud 3000 eurot. Samas kohustab Tapa valla heakorraeeskiri majaomanikke tagama vastavalt hoonete ja korterite numeratsioonile õige numbrimärgi olemasolu. Vallavalitsusel on kohustus korrastada tänavanimesildid.

Tänavanimesiltide vahetusel või uute paigaldusel on oluline tänavasiltide ja majanumbrite üldine visuaalne pilt, soovitav oleks kasutada ühtset vormi- ja värvilahendust, (vt joonist). Samuti on oluline, et majanumbritel ja tänavasiltidel oleksid ühesugused mõõdud. Majanumbrite paigutusega hoonel tuleks arvestada võimalust paigaldada majanumber tänava või õuevalgusti lähedale, et number oleks nähtav ka pimedal ajal.

Vana sildi eemaldamisel on hea, kui see saaks koheselt asendatud uuega.

Terve rida tänavanimesilte on tänavate ristumiskohtades paigaldatud erakinnistute piirdeaedade või hoonete seinte külge. Need vahetab välja Tapa vallavalitsus, uute siltide paigaldamine kooskõlastatakse kinnistuomanikega. Juhul, kui kinnistuomanikel on seadusest tulenev kohustus või isiklik soov paigaldada Eesti Vabariigi Keeleseadusega ja Kohanimeseadusega vastavuses olevaid tänavanimesilte, tuleb see kooskõlastada Tapa vallavalitsusega. Palun kõikide vastavasisuliste tekkida võivate küsimustega pöörduda Tapa vallavalitsuse poole.