Luunja Vallavalitsuse ja Luunja Keskkooli koostöös korraldatav kirjanduspäev toimus tänavu juba 22. korda. K.E.Söödi lasteluule auhinda antakse välja alates 1988. aastast, sellega tunnustatakse eelmisel aastal esmakordselt ilmunud eesti autori algupärast lasteluulekogu ja selle illustraatorit. Auhinna saanud luulekogu valivad traditsiooniliselt välja Luunja koolilapsed.

Aidi Vallik on tuntud peamiselt laste- ja noorsookirjanikuna. Ta on õppinud Tartu Ülikoolis eesti keelt ja kirjandust. Praegu töötab õpetajana Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumis ning vabakutselise kirjanikuna. Tema sulest on ilmunud mitu luulekogu, samuti romaane. Tuntuimaks on Anni-lugude sari. Tema esimene noorsooromaan „Kuidas elad, Ann?" on pälvinud mitu auhinda, raamatul on seni ilmunud 9 trükki ning see on lülitatud kooliprogrammidesse ja kirjandusõpikutesse.

Aidi Vallik on ka filmistsenaariumi „Kuhu põgenevad hinged" kaasautor, samuti Kanal 2 saate „Saladused" stsenarist.

Preemia varasemate laureaatide hulgas on Heljo Mänd, Ott Arder, Olivia Saar, Hando Runnel, Lehte Hainsalu, Ellen Niit, Leelo Tungal, Eno Raud ja teisi tunnustatud luuletajaid. Kunstnikupreemia on teiste hulgas pälvinud Priit Pärn, Edgar Valter ja Jüri Arrak.