Koostöös Seto Käsitüü Kogo ja Seto Talumuuseumiga toimub pitsipäevade ajal rida erinevaid tegevusi: avatud õpitoad Obinitsas, Mikitamäel, Käsitööselts Kirävüü töötoas ja Seto Talumuuseumis, seatakse ülesse lillekirjalistest seto pitsidest muuseumi fondi näitus, toimuvad avalikud pitsipäevade avamise ja lõpetamise üritused ning ehk jõutakse ,,pitsiklubi'' moodustamiseni.

Seto pitsi päevad on aidanud säilitada meie esivanemate pitsiheegeldamise traditsioone ja olnud käivitavaks jõuks käsitöökultuuri arendamisel. Tänu pitsipäevadele on see eriline seto naiste oskus jõudnud rahva teadvusesse, seto pits on jõudnud ehtima kodusid, erinevaid tarbetekstiile ja peokleite. Konkursil on alati osalenud oma töödega ka noored ja just neile mõeldes on selle ürituse jätkamine oluline. Pitsipäevad on kaasa aidanud käsitöömeistrite leidmisele ja nende oskuste järjepidevale ülekandmisele noorematele käsitööhuvilistele.

Seto pitsi valmistamine on ajamahukas ettevõtmine. Konkursil on tähtis, et töö oleks teostatud korrektselt, õigete värvidega ja lõpptulemus, mida hindab žürii, oleks kaunis ning seto traditsioone järgiv.

Konkursi tööd, mis on varustatud pealkirja ja jutukesega esitada kas Seto Talumuuseumi või Käsitööselts Kirävüü töötuppa hiljemalt 30. aprilliks 2014 kell 16.00.

Pitsipäevade avamisüritusele ootame kõiki huvilisi Seto Talumuuseumi õuele 5. mail kell 15.00. Näitused jäävad muuseumis avatuks 23. maini T-L kell 10-17.00. Konkursil selgitatakse ka publiku lemmikud. Tule ja anna kolme nädala jooksul hääl oma soosikule!

Parimad 2014. aasta pitsiheegeldajad kuulutatakse välja 23. mail kell 15.00.

Lillelisi pitsipäevi kõigile!