Autost tankiga ülesõitmist korraldanud Triinu Tõrs Eesti Vabadusvõitluse Muuseumist oli ülesõidetud auto vastu huvi tundmise uudist kuuldes üheaegselt nii üllatunud kui rõõmus. Eks lähitulevik näitab, kas härra ka oma lubadust peab ja kohale tuleb.

Volvo pärast tanki ülesõitu

Muuseumi rahvas plaanib veel teist kordagi tankiga autost ülesõitmist korraldada ning selline plaan on püstitatud aasta perepäevaks, mida korraldatakse Eesti taasiseseisvumispäeval. Eelmise korra näitel suhtuvad inimesed sellesse nii naljaga kui ka kurjustades, kuid uuel korral pole kurjustamiseks tegelikult põhjust, sest nüüd valitakse tanki objektiks tõeline romusõiduk.

„Et edaspidi tankil eluvaimu sees hoida, selleks on vaja rohkem rahalisi vahendeid ja selleks peab välja pakkuma sündmusi, mis inimesi kohale toob,“ rääkis Johannes Tõrs. ,,Ajaloolise vanatehnika ülevalpidamine ja restaureerimine ei ole odav ning nõuab palju pühendumist.“

Kõik, kes tulevad sel suvel toimuvale perepäevale ja maksavad piletiraha, toetavad Eesti Vabadusvõitluse Muuseumit ja vanatehnika ülalpidamist.

Eesti Vabadusvõitluse Muuseumi asutas kahe jõe vahelisele poolsaarele Saaremaalt pärit Johannes Tõrs, kes ise väikse poisina sõjakoledused üle elas ning nägi, kuidas eestlasi mobiliseeriti Nõukogude Liidu ja Saksa vägedesse. Tõrsi eesmärk on olnud koguda eestlaste ja Eesti liitlastega seotud esemeid ja lugusid nii teisest kui ka esimesest maailmasõjast. Esindatud on näiteks peaaegu kõik sõjaväevormid, mida Eesti sõdurid neis sõdades kandnud on. Hoone keldris on erinevatel ajaperioodidel kasutatud suur käsirelvade kogu. Muuseum omab ka korralikku rasketehnika parki, mida järk-järgult sõidukorda seatakse, kevadeks plaanitakse korda teha soomuk BRDM-2.