Siis tekkis Kadil klubiõhtute idee. "Kindel arv laudkondi, näiteks kuus kuni kaheksa. Igas laudkonnas kümme inimest, viis paari. Igal klubiõhtul on üks laudkond korraldaja rollis," räägib ta.

Korraldaja tähendab seda, et mõeldakse välja, mida sel õhtul teistele pakutakse: mõni esineja, bänd, mängud, viktoriin, teemaõhtu jne. Ise korraldatakse, ise tehakse.

Kui hätta jäädakse, saab Kadilt nõu küsida.

Kohal peaks käima

Korraldamine tähendab alati väljaminekuid. Seda teavad kõik, kes kasvõi oma sünnipäeva korraldanud. Aga raha tuleb kõigilt, kes klubiõhtutel käivad.

Näiteks kümme eurot nägu. Laudkonna peale teeb see sada, kümne laudkonna peale tuhat eurot. Sellega saab juba suuremalt mõelda. Saab teha peo, nagu korraldav laudkond ise tahab.

"Tingimus on, et inimesed peavad kindlasti kohal käima. Kui ise ei saa tulla, siis saadavad kellegi enda asemel," ütleb Kadi.

Kolme laudkonna jagu rahvast on juba soovi avaldanud klubiõhtutel osaleda. Milline oleks miinimum, et neid saaks korraldada? Kadi ütleb, et 70-80 inimest, seega 7-8 laudkonda, siis oleks asjal juba jumet.

Klubiõhtutega võiks algust teha sügisest. Ja toimuda võiksid need üle kuu. Seega ei tohiks probleeme tekkida ka klubiõhtutel käimisega - kord kahe kuu jooksul saab ju laupäeva õhtu vabaks teha. Et teiste toredate vallainimestega aega veeta.

Keilas asi töötab

Idee ega teostus pole midagi uut. Taolised klubiõhtud toimuvad üle Eesti juba mõnda aega. Kaugele pole vaja minna, et näha - asi toimib. Näiteks Keila.

Kadi räägib, et seal toimuvad klubiõhtud juba peaaegu 35 aastat. Ja klubilisi jagub. Keila kultuurimaja saal on inimesi täis. See on traditsioon. "Eks seal on mõnikord häda, et kipub ära vajuma, aga kui vanad eest ära lähevad, tuleb nooremaid peale," räägib Kadi. Noorimad, kes Keilas klubiõhtutel käivad, on kahekümnendates. Nii et ikka päris noored. Samamoodi toimuvad klubiõhtud Raplas, Märjamaal... Kindlasti mujalgi.

Eriti tore on, et söögi ja joogi saab ise kaasa võtta. Ja veel toredam, et saab ise korraldada peo, nagu soov on. Või näha ja kuulda, milline on teiste seltskondade arvates parim pidu.

Aga see pole võistlus. Ei, punkte ei anta. Tähtis on ennast hästi tunda.

Kadi meenutab, et Keilas klubiõhtul käies, siis oli euro tuleku aeg, käis klubilistele rääkimas Mart Laar. Et kuidas kroon tuli. Ja kõikvõimalikke bände ja artiste on linnas käinud: Mati Nuude, Hellad Velled, Maltised, Meelis Punder ja Antti Kammiste... Nimekiri on pikk.

Sama saaks korraldada ka Kiilis. Vanuse pärast ei tasu põdeda. Pole liiga noori ega liiga vanu. Nii on see igal pool, kus klubiõhtud toimuvad.

Kui huvi tekkis ja on seltskond, kel meeldib koos asju teha, peaks ühendust võtma Kadiga. Kontakt: telefon 5349 4683 või 604 0344; e-post kadi@kiilivald.ee.