Keikali segarahvatantsurühm kasvas välja 1979. aastal Harju KEK -is moodustatud rühmast, seega tegutsenud juba üle kolmekümne aasta. Oleme osa võtnud kõikidest vabariiklikest, piirkondlikest ja maakondlikest tantsupidudest, samuti mitmetest Europeade tantsufestivalidest: 1995. aastal Valencias ja 1996. aastal Torinos ning rahvusvahelistest tantsufestivalidest Belgias, Saksamaal, Rootsis ning Türgis.

Keikali naisrühm loodi ligi 20 aastat tagasi Andres - Aare Toominga poolt noorte tantsukollektiivi Spekter lastevanematest. 1996.aastast tegutseme Keila Kultuurikeskuse juures ja kanname segarühmaga ühist nime Keikal. Naisrühm on samuti alates 1994. aastast võtnud osa kõikidest vabariiklikest ja Harju maakonna tantsupidudest. 1996. aastal osalesime koos segarühmaga Europeadel Torinos, aidates sisustada tänavakontserte, samuti osalesime Europeadel 1997. aastal Martigny's Sveitsis ning 2004.aasta suvel Riias. Rühm on käinud veel tantsufestivalil Kreekas ja Belgias.

Tantsijad on saavutanud mitmeid auhinnalisi kohti

Juba ligi kümmekond aastat on mõlemat tantsurühma juhendanud Eesti üks teenekaim tantsuõpetaja Ilma Adamson. Ka Ilma käe all oleme jätkanud üldtantsupidudel ja maakondlikel pidudel osalemist, samuti hulgaliselt reisinud ning oma tantsuoskust näidanud nii Lätis, Leedus, Venemaal Moskvas kui ka Ungaris. Rühmadest on saanud üle Keila linna tuntud kollektiivid, kes aitavad sisustada linna päevade kontserte. Oleme esinenud ka Vabariigi aastapäeva aktustel. Samuti osalenud mitmetel üleriigilistel võistutantsimistel ja saavutanud seal auhinnalisi kohti. Sellel suvel osalesime mõlema rühmaga Jõgeval toimunud I Eesti Naiste Tantsupeol. Järgmise suurema sihina on ees 2014. aastal toimuv Üldtantsupidu.

Keikal ootab uusi tantsijaid

Läbi aastate ja aastakümnete on meie read tasapisi uuenenud. Nüüd, uue hooaja algul ootame taas enda hulka uusi tulijaid. Sina, kes Sa oled huvitatud mõnusa koormusega treeningust, tantsulisest enesearendusest ja heast seltskonnast, kes Sa elukoha vahetuse tõttu või mõnel muul põhjusel oled pidanud oma senise tantsuelu katkestama, kuid heal meelel seda jätkaks, kes Sa armastad tantsu ja soovid selles midagi uut avastada ja õppida, oled meie juurde oodatud. Saame kokku kord nädalas ning treeningud on jõukohased igaühele, kes elus mingi tantsulise tegevusega kokku puutunud on. Naised, võtke kaasa oma heal meelel tantsima tulevad abikaasad ning tulge meie segarühma! Mehi ootame muidugi kohe hulganisti, sest kenad tansivad naised on segarühmas juba ka ootamas. Samuti ootame naisrühma kergejalgseid tantsukogemust omavaid naisi. Tulge osa saama mõnusast treeningust, meeldivatest traditsioonidest ja võimalusest õppida kauneid eesti rahva- ning autoritantse, et neid hiljem ka teistega meie esinemistel jagada.

Naisrühma treeningud toimuvad teisipäeviti kell 18.00 kuni 20.00 ja segarüma treeningud samal õhtul kell 20.00 kuni 22.00. Kohtumiseni!