Rühma looja ja õpetaja oli Reet Krumm. Olin Reedaga tuttav, kuna tantsisime temaga koos rahvatantsuansambel Kajakas naisrühmas. Tema oligi see, kes mind kutsus Torisse. Reet ootas oma esimest last ja nii see juhtuski, et peale esimest treeningtundi palus ta mul kuni kevadeni rühma aidata. Rühm oli loodud 1984 aasta jaanuaris ja oma esimesed ristsed oli ta juba kätte saanud 1985. a. vabariiklikul rahvatantsupeol Tallinnas.

1987. a sügisel otsustas rühm ennast kirja panna 1988. a vabariiklikule B-rühmade tantsupeole. Andsin tantsijatele nõusoleku, et kui nad soovivad siis õpetan neile tantsud selgeks ja saame Tallinna peole. Üks asi viib teiseni ja nii on aina, et uuel hooajal võtame vastu uusi väljakutseid ja püstitame endale eesmärke. Mida aasta edasi seda rohkem me kokku kasvasime ja mulle tundub, et ma vist armusin neisse või kes seda oskab öelda võibolla armusin hoopis oma tegemistesse rühmaga. Tantsurühmasid, keda olen elujooksul juhendanud on palju olnud, aga Tori rühmale ma olen ikka truu olnud. Tantsijatele olen lubanud, et käin nende juures nii kaua kuni nemad tahavad minuga koostööd teha. Kui tantsijad enam ei viitsi, siis tuleb lõpetada, sest vägisi ja käsu peale ei saa kedagi tantsima panna, ennekõike peab ikka olema tantsijatel tahtmine tantsida.

Kõik see, millest ma kirjutasin on kui proloog või eellugu sellele, mis toimus 10. veebruaril käesoleval aastal Tori Rahvamajas. 25 aastat tegutsemist Toris oligi põhjus, et korraldada üks väike sõbrapäeva pidu.

Sõbrapäeva peo formaat oli pärit telesaatest "Laulupealinn".

Meie peo nimeks sai "Tantsupeo vald". Peo põhimõte oli, et valitakse välja parim tantsurühm, kes saab 2012. aastal õiguse korraldada oma vallas vahva tantsupeo. Küllakutsed saatsime Tori segarühma sõprusrühmadele. Peole saabusid rahvatantsuansambel Kajakas ja tantsurühm Kirmas ühine projektrühm, rahvatantsurühm Auto, tantsurühm Kevade (Audrust) ja tantsurühm Wend-re (Vändrast). Sõbrad olid kodust ülesannet väga tõsiselt võtnud ja esitasid kõik lustlikult oma tantsud kuhu oli kaasatud vastavalt ülesandele üks (VIP) väga tuntud isik oma vallast.

Kogu võistlust hindas kolmeliikmeline žürii: Heli Kallasmaa, Jekaterina Põldots ja Mart Vaiksaar. Auto rühma VIP persoon oli päästeameti töötaja, Kevade rühmas tantsiv VIP oli Anu Kurm, kes on sel aastal toimuva Pärnumaa tantsupeo kunstiline juht, Kajakas + Kirmas projektrühm oli kaasanud tantsurühma Sindi linnapea Marko Sorini. Wendre rühmas lõi tantsu juba ammu manalateele läinud VIP, Carl Robert Jakobson.

Tori segarühm esitas Rita Veeremetsa seatud tantsusüidi, mis koosnes aastate jooksul õpitud tantsudest. Suur tänu Ritale, see oli väga oskuslikult kokku seatud tantsu number. Muidugi olid Tori tantsijad väga uhked, sest nende rühmas tantsib ju kaks VIP-i, kohaliku volikogu liikmed Raivo Tilk ja Mart Ruumet.

Teise tantsuvooru tantsud said rühmade esindajad loosida alles pool tundi enne peo algust. Need tantsud olid kõik pärit mulluse suve TeateTantsu tantsimiselt.

Kõigil rühmadel õnnestus tantsimine väga hästi ja eriti vaimukalt lahendas Wendre rühm Tursamäe polka esitamise, mis kokkuvõtteks nägi välja nagu linetants.

Zürii ja õhtu juhtide kommentaarid ja vahetekstid vürtsitasid kogu õhtut. Õhtu juhid olid Mari (Argo Juske) ja Jüri (Eha Säde), kes sobisid tantsijate sõbrapäeva peole väga hästi.

Vaheajal sai publik hääletada oma lemmiku poolt ja žürii tegi oma valiku.

Välja anti neli preemiat.

Publiku preemia sai Wendre rühm ja nemad said publikult tugeva aplausi ja õiguse alustada tantsuõhtut avavalsiga, TeateTantsu võistluse võitis Auto tantsurühm ja sai õiguse sel suvel korraldada TeateTantsu võistlus oma vallas. Zürii lemmikuks valiti Kevade rühm ja ta sai õiguse teha žüriile välja alates preemia väljakuulutamise hetkest. Tantsupeo valla austava nimetuse pälvis projektrühm Kajakas + Kirmas ja nemad said õiguse korraldada sel suvel üks vahva tantsupidu ja kutsuda kõik sõprusrühmad peole.

Peale auhinnatseremooniat alustas mängimist Pärnumaa 2011. aasta parim bänd "Vanad sõbrad". Tantsijaid ei pidanud tantsupõrandale ootama ega paluma. Tantsulusti jätkus hiliste õhtutundideni.

Rahvamaja fuajees said aga kõik oma sõpradele häid soove südamele kirjutada ja siis koos sooviga sõbrale kaela riputada.

Suur Tänu kõigile, kes aitasid nõu ja jõuga selle vahva sõbrapäeva peo kordaminekule kaasa. Sõprade südamele aga kirjutaksin ma ühe sellise mõttetera: „Raha ja rikkus on tähtisad, kuid ärakuulamine ja sõbralikud suhted on tuhat korda olulisemad!"