Kolmapäeval saime proovida "Karjalan piirakkat" ja lapi juustu, kuulata soome muusikat ning gümnaasiumiõpilaste soome rahvustoitude PowerPoint esitlusi, mida oli võimalik jälgida kooli teleriekraanidelt kogu päeva jooksul.

Neljapäev oli vene keele päev, mille tegid eriti suurjooneliseks venekeelsed plakatid ja "Matrjoškad". Päev algas kõigile tuntud Alla Pugatšova lauluga "Miljon punast roosi". Vahetundides võisime vaadata vene muinasjuttude ainetel tehtud vanu tuttavaid multifilme. Koridoris oli ka müügilett ning laud samovaride ja muude vene köögile omaste toidunõudega. Maitsta sai barankasid ja "blintšikuid" kondenspiimaga ning juua teed. Õpilased laulsid venekeelseid laule, lugesid luuletusi ning tutvustasid vene kööki.

Reede hommikul oli võimalik nautida inglise hommikusööki "toast and marmalade" ning juua teed inglaste moodi. Õpilased tutvustasid taas rahvustoite ning kõlas nii Briti heliloojate kui ka rahvuslik muusika. Toimus ka toiduteemalise luuletuse "tonguetwisteri" (keeleväänaja) lugemisvõistlus. Et inglise keelt kõneldakse riigikeelena veel väga mitmetes erinevates maades, siis oli võimalik kooliseintele välja pandud plakatite ja esitluste kaudu tutvuda väga eksootiliste toitudega, näiteks Bahama saartelt, Sierra Leonest, Jamaikalt ning mujalt. Päeva lõpus külastas gümnaasiumiklasse Tallinna Ülikooli antropoloogiatudeng Timothy Anderson, vahetusüliõpilane Texasest ja Edinburgist, kes pidas loengu USA ja Briti kultuuride ja keele erinevustest.

Võõrkeelte nädala raames toimus ka koolitus võõrkeeleõpetajatele teemal "Aktiivõppe meetodid võõrkeele tunnis". Koolitajaks oli TÜ doktorant, kauaaegne pedagoog ja õpetajate koolitaja Piret Kärtner. Võõrkeelte nädala lõpetamine toimus reedel, kus loositi välja auhinnad õpilaste vahel, kes olid õigesti vastanud neljale päevaküsimusele ja tänati võõrkeelte nädalale kaasa aidanud õpetajaid, kes said kaela võõrkeelte nädala medali ning Tapa gümnaasiumi õpilasfirma Koolisnäk toodetud paki vürtsimandlitega.