Selleks, et lastel oleks ikka põnev ja areneks ka nende silmaring, käime ka väljasõitudel. Sügisel käisime Sagadi Looduskoolis, kus tutvusime seenenäitusega, matkasime Oandu koprarajal ning kui juba nii kaugele sõidetud sai, siis käisime ja sügisest merd vaatamas. Oktoobris, Käsmus käies, läbisime matkaraja, külastasime Käsmu Meremuuseumit ning tegime jällegi jalutuskäigu sügisese mere äärde. Lastele meeldib kui nendega käiakse ja arutatakse maailma asju, juhitakse tähelepanu ning tõstetatakse küsimused, millele ei pea vastama, kuid mis panevad mõtisklema.

Hingedepäeval rääkis Kairi lastele vanadest traditsioonidest ja väärtushinnangutest, mida ka meie sh. lapsed/noored peaksime edasi kandma. Kui kõigil lastel oma hingelind valmis sai meisterdatud, käisime koos surnuaial, et oma lahkunud lähedastele küünlavalgus viia. Novembri keskel külastas meie loovusringi aga Eesti Pandipakend koos oma maskotiga. Üheskoos vaadati põnevaid slaide ja fakte pakendite ja nende ringluse kohta ning korraldati viktoriin. Lapsed olid rõõmsad ning usun, et kindlasti ka teadlikumad, mida pakenditega tegema peab. Novembrikuu on meil teada Mardi ja Kadri jooksmise kuuna. Nende tegevuste tarbeks kirjutasime ja õpetasime lastele selgeks laulud, tantsud ja muidugi mängud, mis siis Mardi-Kadri laupäeval käiku läksid. Detsembris said lapsed Angela Pildi juhendamisel valmistada looduslikest materjalidest kodukaunistusi.

Noortele vanuses 12-16(18) oleme pakkunud võimalust tutvuda Vaksali Trahteris koka ja klienditeenindaja erialaga, päästeametis tutvusime politsei ja tuletõrjuja igapäevatööga. Meil on toimunud ennetusalane tegevus noortele, mille viisid läbi Pelgulinna Noorte nõustamiskabineti töötaja Pille Padar ja meie kohalik inimene Siiri Roosla. Vabatahtliku tegevust tutvustas noortele meie enda Ühingu vabatahtlik Jonas Knapp ning detsembri alguses käisime noortega Teeviidal. Noored on väga usinad meie tegevustes osalema, sest nende jaoks on kõik tegevused tasuta. Tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu struktuurfondidest ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest Eesti Noorsootöö Keskuse eelarve kaudu „Perioodil 2007-2013 struktuuritoetuste seaduse" ja programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine" alusel.

Tulemas on veel päris palju põnevaid tegevusi ja üritusi ning kindlasti kajastame neid ka edaspidi Sõnumete veergudel.