Kehtiva detailplaneeringu muutmiseks ei andnud alust ka läbi viidud analüüs, mis oma lõppjäreldustes leidis, et hoone ei sobi antud piirkonda ning tuleb seega kooskõlla viia linna kehtestatud nõuetega.

Veel paar aastat tagasi olid hoone omanike esindajad üpris enesekindlad, et ebaseaduslikult kerkinud hooneosa seadustatakse, kuid tänasel päeval näivad väljavaated sellisteks arenguteks praktiliselt olematud.

„Kinnistul tuleb taastada detailplaneeringule ja ehitusloale vastav olukord, mis tähendab hoone osalist lammutamist - hoonemahu lubatavuse piiridesse viimist,“ sõnas abilinnapea Taavi Aas.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik mäletab veel selgelt paari aasta tagust inspekteerimisvisiiti Täpiku tn 2 eramusse, mis teised sealse piirkonna elumajad päikesevarju jättis.

„Mul on hea meel, et linnavalitsus otsustas antud hoone ebaseaduslikult kerkinud osad seadustamata jätta – usun, et see on päris korralik signaal kõigile teistelegi, kel on mõttes mingilgi moel ehitustegevusega kaasnevatest seadustest kõrvale hiilida,“ lausus Terik. „Ebaseaduslikele ehitistele Pirital kohta ei ole,“ kinnitas linnaosa vanem.