Meenutati aegu, mis oli siis 20 aastat tagasi. Sõna sai selle aja vallavanem hr. Ülo Ansberg. Kutsutud oli ka Järvamaa keskkogu direktor pr. Malle Kull ja pearaamatukoguhoidja pr.Eha Palm. Eha meenutas kuidas Tarbja endale tol ajal raamatud sai.

Jah tõesti Tarbja Raamatukogu on jõudnud täisikka. Raamatukogu on selle ajajooksul muutunud tundmatuseni. Oleme muutunud kaasajasemaks.

Raamatukogu on kolinud selle aja jooksul kolm korda. Alustasime Mäo PÜ-lt renditud kolme toalises korteris, edasi kolisime üle lasteaed-algkooli ruumidesse ja ka selles majas oleme ümber kolinud juba 2 korda. Oleme saanud peale lasteaedkooli renoveerimist omale täiesti uued ruumid.

Nüüd võib küll öelda, et oleme jõudnud OMA KOJU.

Raamatukogus on olnud kolm juhatajat. Esimene juhataja oli Tiiu Rebane, kes oli ametis kuni aastani 2001 siis tuli siia juhataja ametit pidama Anne Läll, kes oli selles ametis aastani 2007 ja kuni tänaseni on ametis Ebe Stein.

Tarbja raamatukogus oli eelmine aasta registreeritud lugejaid 106, raamatuid laenutati 1837 korda. Enim laenutatud raamatud olid:
1. M.Soonik Armu süles
2. Ma olen elanud Eve Kivi (autobiograafia)
3. M.Rahuoja Sa tead, et ma leian su üles

Eelmise aasta parimad lugejad olid:
1. Paavo Arro
2. Sirje Rikberg
3. Anne Nikopensius

Raamatukogu õnnitles oma parimaid lugejaid. Sünnipäeva puhul oli raamatukogu tervitama tulnud Ants Välimäe koos oma tütre Haldiga, kes laulsid ja lugesid enda kirjutatud luulet. Oli väga tore vaadata kuidas üks noor tütarlaps mängib kitarri, laulab ja oskab ka luuletada.

Tarbja raamatukogu tänab veelkord oma lugejaid ja külalisi, kes tegid ühe ilusa päeva veelgi ilusamaks!