Tarkusepäev on tänavu stiililt merelik. Kaubamaja kõrval on avatud  Tantsusadam, kus tutvustavad oma tegemisi tantsustuudiod. Poe-Küüni nurgal  vilgutab muusikastuudiote signaale Muusikamajakas. Kaubamaja ees toovad  Golfi hoovusena värskeid mõtteid Väga Väga Vaba Raamatuturg ning  Tervisetelk. Orkaaniks tarkusepäeval on noorte peotelk ja koerte agility  Poe tänava pargis.   

Õpitubade saarestiku tegevusi elavdab sellega samal ajal toimuv  aardejaht-õnneloos. Õnneloosi osta ei saa, see tuleb õpitubades  osalemisega (ja selle tõenduseks mängulehele kleepsude kogumisega) välja  teenida. Kõik täidetud aardejaht-õnneloosi mängulehed osalevad lisaks  Viking Line'i 2 inimese kinkepileti Tallinn-Helsingi-Tallinn loosimises.  Samasuguse kinkepileti on Viking Line välja pannud ka kõige merelikuma  õpitoa läbiviijatele.   

Heade algatuste neemel Raekojas mõtlevad noored, kuidas Tartut paremaks  teha, ning Bermuda kolmnurgas Kaubamaja juures väitlevad linnajuhid  noortega teemal "Muna õpetab kana". Bermuda kolmnurgas valmib ka 55  meetrit pikk tasuta tarkusetort, mida tegema ja Tartu I muusikakooli  kontserdi saatel sööma ootavad korraldajad kõiki julgeid tartlasi.   

Esimest aastat toimub tarkusepäeva sündmus lisaks kesklinnale ka  Lõunakeskuse juures, kus saab teha vigur- ja täpsussõitu, tutvuda  päästeauto, päästmis- ja tulekaitsevahenditega ning proovida uisutamist.  Lõunakeskuse liuvälja kõrval astuvad tantsijate, ujujate ning uisutajate  kõrval üles Maksu- ja Tolliameti narkokoer Happy ja Elva vabatahtliku  päästekomando vetelpäästekoer Eike.   

Lisaks avatakse 1. septembril Tartu Linnaraamatukogus Vendade Grimmide  interaktiivne juubelinäitus ning õhtul annavad Eesti üldhariduskoolide  õpilased koos Eesti popstaaridega Vanemuise kontserdimajas XX sajandi  muusikaajalugu läbiva kontserdi "XX sajandi muusikaeksam - vinüülist  MP3ni".   

Tarkusepäev "Targaks Tartus!" on Tartu linna mainesündmus, mida Lille Maja  korraldab koostöös paljude Tartu haridus-, kultuuri- ja noorteühingutega.  Sündmuse korraldamist toetavad Tartu Linn, Haridus- ja Teadusministeerium,  Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, Kaubamaja, Viking Line, AS Salvest, A. Le  Coq jt.   

Sündmuse ajakava on aadressil: http://www.lille.tartu.ee/tarkusepaev