Laulupeo peakomisjoni kolmandal koosolekul 12. septembril tutvustas Riho  Leppoja laulupeo ja peo eelürituste programmi, laulupeo kava ja kunstilise  toimkonna liikmeid. Arutusel olid ka korraldusmeeskonna struktuuri ja peo  eelarvet puudutavad küsimused. Tartu 2014. aasta laulupidu - ENNE ja NÜ ÜD  - on pühendatud tuntud helilooja, koorijuhi ja organisti Miina Härma 150.  sünniaastapäevale. Miina Härma sündis 9. veebruaril 1864. aastal  Tartumaal, Kõrvekülas ning on suure osa oma elust elanud ja töötanud  Tartus. Samas on Miina Härma oluline kogu eesti rahvale ning ta on valitud  Eesti XX sajandi 100 suurkuju hulka. Miina Härma on ka Tartu Ülikooli  audoktor. "Enne ja nüüd" on Miina Härma üks paremaid koorilaule. Tartu  laulupeo kontekstis kannab laulu pealkiri eesti koorikultuuri  järjepidevuse ideed minevikust tänapäevani. Tartu laulupidu keskendub  mitte ainult perioodile, mil elas Miina Härma, vaid olulisel määral  tänasele päevale, mida kätkeb endas peo moto teine pool - NÜÜD.  

 Laulupeoürituste tsükkel kestab terve nädala ja sisaldab mitmesuguseid  sündmusi, mis kulmineeruvad 7. juunil toimuva laulupeoga Tartu  lauluväljakul. 2. juunil toimub eelkontsert Tartu Jaani kirikus, 3. juunil  Alo Ritsingu autorikontsert Tartu Ülikooli aulas, 4. juunil  puhkpillimuusika kontsert Vanemuise kontserdimajas, 5. juunil Miina Härma  laulumängu "Murueide tütar" etendus Vanemuise suures majas ning 6. juunil  Tartu laulupeo sümfoonilise ja vokaalsümfoonilise muusika eelkontsert  Vanemuise kontserdimajas.

 7. juunil toimuva laulupeo kava sisaldab eesti koorilauluklassikat,  täiesti uut koorimuusikat, laule Tallinnas toimuva XXVI laulupeo kavast, vaheldusrikast puhkpillimuusikat, rahvatantsunumbreid ja vokaalmuusikat  Tartu ansamblite esituses. Peo jaoks on tellitud uusi koorilaule ja  orkestriteoseid. Ühendkoorilaulu "Nüüd" Leelo Tungla tekstile kirjutab  helilooja Tauno Aints. Peo programmi kaasatakse Maarja kirik, Tartu  Laulupeomuuseum, Vanemuise Selts ja paljud teised asutused ja  organisatsioonid. Tartu 2014. aasta laulupeo korraldab Tartu linna asutus  Tiigi Seltsimaja. Peole oodatakse koore ja orkestreid eelkõige Tartust ja  Tartumaalt, aga ka mujalt Eestist. Registreerimine peole algab 16.  septembril 2013.