Eelmisel nädalal esitas Tartu linnapea Urmas Klaas seitsmele keskaegsele Eesti linnale kutse osalemaks linnadevahelisel turniiril. Väljakutse on vastu võtnud Paide, Pärnu, Rakvere, Tallinna ja Viljandi delegatsioonid. Võisteldakse kolmel alal: teatevõistluses, papagoilaskmises ja musitseerimises.

“Ajastumürgli mitmekülgsest kultuuriprogrammist leiavad sel aastal eredaid elamusi igas vanuses festivalikülastajad. Kolmel päeval esinevad erinevatel lavadel üle linna kümned artistid, kelle seas on nii juba tuntuid muusikuid kui ka hetkel aina enam populaarsust koguvaid ansambleid, aga ka välismaiseid artiste,” ütles Tepomees.

Lisaks artistidele toob Tepomees Ajastumürgli programmist välja Jaanilinna avatud hoovid, kus tutvustavad oma tegemisi Eesti disainerid, pottsepad ja korstnapühkijad, magusameistrid, kunstnikud, käsitöölised jpt. Lastelinnas on sel aastal pisematel hansapäevalistel rõõmu ja avastamist küllaga – erinevates kodades ja pesades avatud töötoad pakuvad meisterdamislusti ja loomingulisi tegevusi.

Kõik teadmishimulised külastajad leiavad nuputamist Teaduslinnas ning jõukatsumiste ja seikluste otsijail tasub suunduda ka Raualinna. Parimaid filmielamusi pakub Toomel Starmani Öökino. Oluline koht on tänavu ka traditsioonidel – festival avatakse 11. juulil taas rongkäiguga.

Hansapäevade korraldusmeeskonna jaoks on aga oluline, et kogu Tartu tuleb koos Hansapäevadega mürgeldama. Hansapäevalisi tervitavad Uus Õu, Tartu kohvikud, giidid, Jaani kirik, Emajõgi Lodjakülaga nii rannal kui ka Seto Line’iga laineil, muuseumid, Jazzklubi, Üliõpilasteater, Maire Aunaste omanimelise kirbuturuga ja paljud teised head sõbrad. Pealinnast Revalist sõidab Dorpatile külla ka Olde Hansa.

Artistid Hansapäevade eri lavadel ja aladel:
Raekoja plats – simmanid ansamblitega Curly Strings ja Paabel
Antoniuse Õue lava – Vaiko Eplik, Hanna-Liina Võsa Trio, Duo Kulno Malva/Tõnis Kirsipu, Knihv, Triskele, Lepaseree, DJ Harl:Etno ja DJ Priit Rand.
Toomelava – Liisi Koikson & Band, Wilhelm, Kiivad Armastajad, Maarja Nuut, Ars Apta, Rondellus ning koostöös Klaaspärlimänguga Stary Olsa (BLR) ja Mark Kostabi Band.
Lastelinna lava – Uku Madis Vainu, Hanna-Liina Võsa, Aroonia, lisaks mitmed huvikoolid ja –grupid, nagu Teater Must Kast, Musaklubi jt.
Uus Õu – Lost Harbours (UK), soojendab DJ Kaido Kirikmäe.
Tartu Jazzklubi – Abraham’s Café ja Raivo Tafenau–Lembit Saarsalu Kvintett

Ajastumürgli programmi ja täpsemat ajakava vaata SIIT.