"Tuleviku kesklinna määratlev arengustrateegia ühendab endas linlaste  ootusi ning linna arenguvajadusi. Strateegia koostamisse kaasasime  erinevaid huvigruppe ning selle aluseks on avalikul arutelul välja valitud  arengustsenaarium. Kindlasti ei toimu kõik selles kirjapandu lähiaastatel  - strateegia käsitleb eelseisva paari aastakümne arengud," selgitas  abilinnapea Raimond Tamm.

Strateegias leitakse, et regionaalse ja linnakeskuse funktsioonide  täitmine ning rahvusvahelistuva ettevõtluse ja hariduslinnana toimimine  eeldab olulist hoonestuse mahtude kasvu Tartu kesklinnas ja seda eeskätt  suurema maakasutuse, mitte kõrgustesse ehitamise arvelt. Hoonestuse  tiheduse suurendamine ei tähenda aga puhke- ja virgestusalade  likvideerimist, mis suuremas osas kesklinnas säilitatakse. Kesklinna  jäävad ka aktiivset avalikku arutelu tekitanud maaliinide bussijaam ning  avaturg.

Arengustrateegia alusel koostatakse kesklinna üldplaneering, milles  sätestatakse edasise maakasutuse tingimused kesklinnas täpsemalt.  

Kesklinna arengustrateegiaga saab tutvuda Tartu linna kodulehel "Pane  tähele!" rubriigis.