Tervisekõnniks saab kohapeal ILUUM telgist tasuta rentida isikut tõendava dokumendi alusel käimiskeppe. Kõigi tervisekõnnil osalejate vahel loositakse välja tervislikke auhindu. Tervisepäev on osalejatele tasuta.

Tervisekõnnil osalejail on soovitav eelnevalt registreerida Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonnas tel 7361 321 või e-kiri tho@raad.tartu.ee hiljemalt 27. juuni. Registreerumisel teatada: nimi, vanus, kontakt (tel. e-aadress) ja distants.

Tervisepäeva paremaks korraldamiseks soovitab Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree tervisekõnnil osalemine eelnevalt registreerida, kuigi ka kohapeal on registreerumine tervisekõnnil võimalik. "Kõik osalejad saavad toreda kingituse. Lisaks loosime tervisekõnnil osalejate vahel erinevaid tervislikke auhindu, nagu näiteks tervisekontroll, käimiskepid, sammulugejad, pulsikellad. Väga ootame, et asutused tulevad tervisekõnnile oma meeskondadega, ja neile on veel täiendavad üllatused. Eelmisel aastal osales tervisekõnnil 526 inimest," rääkis Sirje Kree.

Tervisepäeva kava:
10.30-11.00 tervisekõnnile registreerimine ja kõndimiskeppide rent
11.00 Tartu linna tervisepäeva avamine - Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree
11.15 Ühisvõimlemine
11.30 Start 10 km tervisekõnnile
11.45 Ühisvõimlemine
12.00 Start 6 km tervisekõnnile
14.00 Tervisekõnnil osalejatele auhindade loosimine ja tervisepäeva lõpetamine - Tartu linnapea Urmas Klaas
14.30-15.00 - Kampaania "Jalgsi tervise nimel 2014 " osalejate registreerimine

Kell 11-15 Küüni tn pargis õpetavad esmaabi, tervist kontrollivad ja nõustavad Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakond, SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Spordimeditsiini ja taastusravi kliinik, Tartu Tervishoiu Kõrgkool; tervisetooteid ja teenuseid tutvustavad Oriflame Eesti OÜ ja Parem Elu Koolitused; DG Evolution OÜ tutvustab discgolf'i algtõdesid; Tartu Seikluspark OÜ tutvustab segway'd ehk tasakaaluliikurit; Artic Sport Club on kohal sõudeergomeetri ja kardiorattaga ning klubi personaaltreener annab tervisespordialast nõu.

Kell 14.30 käivitub kampaania "Jalgsi tervise nimel 2014". "Sellel aastal registreerime kampaanias osalejaid kokku 50 inimest vanuserühmast 40-65 eluaastat. Eelistatud on need inimesed, kes osalesid samal päeval toimunud tervisekõnnil ja varasemalt pole kampaanias osalenud. Iga osaleja saab sammulugeja ja kõndimiskaardi, kuhu oma igapäevased sammud registreerida. Kampaania kestab 1. juulist 30. septembrini 2014. Sellel aastal toimuv kampaania on juba kaheksas ning selle eesmärk on motiveerida inimesi senisest rohkem jalgsi kõndima, ikka oma enda tervise nimel," rääkis tervisepäeva ja kampaania korraldaja tervishoiusaokonna juhataja Sirje Kree.

Tervisepäeva korraldavad Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakond ning SA Tartu Ülikooli Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi kliinik koostöös Eesti Spordiselts Kalev liikumissarjaga "Käime koos!".