Tartu loomemajanduskeskuse ja septembris avatava Tartu loodusmaja vahelisel alal korrastati umbes 9000 ruutmeetrit põneva reljeefiga pargiala, kuhu rajati loodusliku kattega jalgteed, valgustus ja rohkelt erinevaid väikeehitisi. Pargis on lastele liivakastid, kiiged, tasakaalurada, koprapesa ja liurada. Kasvamas on pajutunnel ning rajatud on kompostialad. Pargis on rändkivirada, päikesekell, vaateplatvorm, veesilm ja välilava, kus esimesena leiavad aset mitmed 8.-10. augustini toimuva Tartu muusikanädala kontserdid.

"Iga atraktsioon ja ehitis uues pargis kannab loodushariduslikku eesmärki," kinnitas Tartu keskkonnahariduse keskuse juhataja Janika Ruusmaa. "Pargis saab tundma õppida nii taimi, loomi kui kive, kuid samas pakub park ka silmailu ja võimalust puhata. See on väga inspireeriv koht."

Pargi avamisega antakse avalöök Tartu muusikanädalale, mille mitmed kontserdid toimuvad vastses pargis asuval välilaval. Loomemajanduskeskuses (Kalevi 13) asub ka festivali infopunkt, kus saab
kuulda kontserdisoovitusi ja soetada pileteid, samas toimub ka bändikoolitus muusika-asjaajamisest. Laupäeval, 10. augustil on avatud disainiturg. Vaata lähemalt SIIT.

Pargi rajamine läks maksma 313 450 eurot, millest Tartu linna omafinantseering on 10%, ja see on osa Tartu Loodusmaja ehitamise projektist, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu fond. Töid tegi AS Merko Tartu.

Pargi avamisel saavad sõna Tartu linnapea Urmas Kruuse, Tartu Keskkonnahariduse Keskuse juhataja Janika Ruusmaa, Tartu Loomemajanduskeskuse juht Raul Oreškin ja Tartu muusikanädala peakorraldaja Helen Sildna.