Konsolideerimisgrupp lõpetas aasta 11,5 miljoni euro suuruse kasumiga. Aastaga paranes tulem 7,2 miljoni euro võrra. Aruandeaasta tegevustulud olid 125 miljonit eurot ja tegevuskulud 114 miljonit eurot. Eelmise aasta lõpu seisuga oli linna konsolideerimisgrupi bilansimaht 284 miljonit eurot ja netovara 221 miljonit eurot.

Linna tegevustulud olid kokku 109 miljonit eurot, sh maksutulud 47%, saadud toetused 42% ning kaupade ja teenuste müügist saadud tulud 11%. 2012. aastaga võrreldes suurenesid tulud 5,3% ehk 6 miljoni euro võrra, sh maksutulud 3 miljoni euro võrra ning saadud toetused 2 miljoni euro võrra.

Linna tegevuskulud olid kokku 102 miljonit eurot. Võrreldes eelnenud aastaga suurenesid tegevuskulud 1,6% ehk 2 miljoni euro võrra. Linna laenukohustuste maht oli 2012. aasta lõpu seisuga 47 miljonit eurot ning linna netovõlakoormus 49,8% linna põhitegevuse tuludest.

Tartu linnapea Urmas Kruuse sõnul oli eelmisel aastal fookuses haridusvaldkond, milles vajalike muudatuste elluviimiseks on vastu võetud koolivõrgu ümberkorraldamise kava. „Uuendused linna koolivõrgus annavad meile võimaluse pakkuda Tartu põhikoolides ja gümnaasiumides Eesti parimat haridust. CO 2 kvootidest laekunud vahendid on meil aidanud jõudsalt panustada lasteaedade ja koolide remonti. Nii saavad koos koolivõrgu sisulise ümberkorraldamisega korda ka hooned.“

Abilinnapea Argo Annuk lisas , et linn on 2012. aastal oma rahalisi vahendeid otstarbekalt kasutades suutnud Tartu elukeskkonda rikastada ja linlaste jaoks mugavamaks muuta. „Mõistlikke ja kaalutletud otsuseid tehes suudab Tartu linn ka edaspidi hoida oma eelarvepoliitika jätkusuutlikuna,“ ütles Annuk.

Juba seitsmendat aastat järjest märkusteta esitatud vandeaudiitori aruanded kinnitavad, et Tartu linna finantsaruandlus on usaldusväärne ja kvaliteetne. „Meie arvates kajastab kaasnev konsolideeritud raamatupidamise aastaaruanne kõigis olulistes osades õiglaselt grupi finantsseisundit seisuga 31. detsember 2012 ning sellel kuupäeval lõppenud majandusaasta finantstulemust ja rahavoogusid kooskõlas Eesti hea raamatupidamistavaga,“ öeldakse KPMG Baltics OÜ aruandes.