Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu sõnul on tegemist esimese ametliku soojendussõiduga Tartu Maratoniks. "Eelmisel aasta ühistreening kujunes vägagi meeleolukaks. Üheskoos tuli sõitma mõnusalt kirju seltskond, kellega oli tore headel suusaradadel kulgeda," kirjeldab Karu.

Tema sõnul on Matul ja finisis suusatajaid ootamas ka kuum tee ning spordijook. Korraldajad kutsuvad osalema kõiki spordisõpru. Eelregistreerimist ei toimu ning  osavõtt on tasuta.

Ühtlasi tuletatakse ka meelde, et tegemist ei ole võistlusega. Läbida tuleks endale jõukohane distants ja valida sobiv tempo - sellega on hea enesetunne garanteeritud.  Rada ei ole valgustatud, seega tuleks arvestada, et distantsi teine pool möödub hämaras.

Peale libisemist suusarajal oodatakse kõiki pingutusest lõõgastuma Otepää Kultuurikeskusse, kus pakub lusti "Pidu suusabaasis". Eelmisel aastal ootamatult populaarseks osutunud sündmus ootab tänavu nii neid, kes omal ajal osalesid päris suusabaasipeol, kui ka neid, kelle jaoks on tegemist toreda lausekatkega ühest tuntud vanaaegsest laulust.

Peole annab värvi ansambli "Regatt" etteaste ning temaatiline videodisko Ivo Lani esituses.

Laupäevane ajakava:

16.00 - 18.00 40. Tartu Maratoni ühistreening Tehvandi - Matu - Tehvandi, ca 22 km

22.00 - 01.00 Tartu Maratoni "Pidu suusabaasis" Otepää Kultuurikeskuses

Auto parkimise eest peaks igaüks ise hoolitsema ja silmas tuleks pidada Otepää MK korraldust, mis lubab näiteks Tartu Maratoni rajaäärset parklat kasutada alates 15.30. Täpsemat infot parkimise kohta leiab: http://www.tehvandi.ee/mk

40. Tartu Maratoni põhidistantsid sõidetakse 20. veebruaril.

Lisainfot sündmuste, distantside ja registreerimise kohta leiab aadressilt www.tartumaraton.ee