„Kasvavate energiahindade tingimustes püüame leida erinevaid võimalusi energiatarbimise vähendamiseks. Viimasel kümnendil kiire arengu läbi teinud LED-tehnoloogia aitab tänavate valgustamisel saavutada märkimisväärse kokkuhoiu ning ühtlasi parandada ka valgustuse kvaliteeti. Uute valgustitega kaasneb meil ka võimalus valgustugevust reguleerida ilmaoludest, kellaajast ja liikluse intensiivsusest tulenevalt, mis omakorda võimaldab veel täiendavalt elektrit säästa. Tegemist on esimese sammuga LED-tänavavalgustite kasutusele võtmisel ning kindlasti plaanime suure energitarbimisega valgustite väljavahetamisega võimalikult kiires tempos jätkata," selgitas Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Kuueteistkümnesse tänavavalgustuse elektrikilpi paigaldatakse ka uued kontrollerid, mis võimaldavad valgustite tööd distantsilt arvuti abil juhtida ja programmeerida.

Ühtekokku vahetatakse LED-lampide vastu 470 olemasolevat valgustit. Tööd kestavad novembri lõpuni.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse Keskkonnaprogrammist rahastatava projekti kogumaksumus on 242 089 eurot, Tartu omaosalus 24 209 eurot ja toetus 217 880 eurot.