Loodava Tammelinna Seltsi loomisgruppi kuuluva liikme Henry Naritsa sõnul on nüüd viimane aeg ühendada jõud ning luua Tartusse uus selts: „Tammelinna Seltsi on kindlasti pikalt oodatud ning ma ei imestaks, kui paljudele tuleb uudiseks, et seda veel ei olegi. Siiamaani on Tammelinna Päevi väga aktiivselt korraldanud hoopis Tiigi Seltsimaja.“

12. mail toimuv asutamiskoosolek on avatud kõigile Tammelinnas elavatele inimestele kui ka Tammelinna sõpradele. Kohapeal tutvustatakse põhikirja projekti pärast mille heakskiitmist loodakse selts. Kõigil kohaltulijatel on võimalik olla Tammelinna Seltsi asutajaliikmed.

Pärast seltsi loomist aga alustatakse juba esimeste projektidega. Nimelt plaanitakse teha enda ettepanek Tartu linna kaasavasse eelarve projekti. Loomulikult algavad esimesed ettevalmisutused sügisel toimuvate Tammelinna päevade korraldamiseks.

Tammelinna Seltsist saab avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mille eesmärk on edendada Tammelinna linnaosa elukeskkonda, aidata säilitada miljööväärtust, tugevdada Tammelinna elanike piirkondlikku identiteeti ja koostööd.