Atlantise kõrval avatakse kell 12 partnerlinnade rosaarium, kuhu istutatakse 134 roosiistikut. Tegemist on Eesti-Läti-Vene piiriülesest koostöö programmist rahastatava rosaariumiga, kuhu istutatakse ilmastikukindlaid Eestis, Lätis ja Venemaal levinud pargirooside sorte.

Küüni-Vallikraavi tänavate nurgal annab alates keskpäevast malesimultaani noor tulevikulootus Mai Narva koos isaga (eelregistreerimine http://bit.ly/malesimultaan-2013 ). Samal ajal alustab Kaubamaja kõrval lauatenniseturniir (eelregistreerimine: http://bit.ly/lauatennis-2013 ).

Raekojas tunnustatakse kell 13 Tartu medali kavalere ja konkursi "Kaunis Eesti kodu" parimaid ning Salemi kirikus tänatakse kell 16 Tartu kuldpulmapaare.

Kuna samal ajal toimub Tartus rahvusvaheline väntorelifestival, näeb väntoreleid ka linna päeva lavadel. Põnevaid tegevusi jätkub ka muuseumidesse: avatakse mitmeid näitusi, sh ka välinäitus kirjandusmuuseumi seinal, linnakodaniku muuseumis on avatud kollektsionääride turg ja toimub linnamäng, linnamuuseumis esitletakse Tapio Mäkeläineni Tartu-raamatut ja Tartu Linnamuuseumi aastaraamatut. ERMi Raadi pargis on jalutuskäik Ülo Siimetsaga jm. Südalinnas ja botaanikaaias on ringkäigud giidi saatel.

Linna päeva lõpetuseks on võimalik valida mitme suure kontserdi vahel: kell 19 on bluusikontsert botaanikaaias ja popkooripidu laululaval ning kell 21 esineb ansambel Nukker kukeke raekoja platsi laval.

Linna päeva tegevused on tasuta, aga õhtukontsertidele peab pääsme lunastama.

Täpse kava leiad SIIT!

Tartu linna päeva korraldab Tiigi Seltsimaja.