"Lisaks värskendavale vaimupuhkusele tuletame meelde, et aeg-ajalt tuleb silmaklapid ära võtta ja tähele panna teist inimest enda kõrval, märgata abivajajat ning julgeda aidata ja head teha," ütles projektijuht Jaan Naaber. Ta lisas, et meeliülendavate sündmuste kõrval on just õige aeg koputada enda südametunnistusele.

Tartu Kevadpäevade programmijuht Kerli Käärt tõi välja, et esimest korda on festivali programmis üritus Meelte päev: KOGE TAJUMATUT. "Meelte päev annab kõigile soovijatele võimaluse astuda välja igapäevasest harjumuspärasest keskkonnast ja asetada end täiesti uude olukorda," ütles programmijuht. Ta selgitas, et päeva jooksul saab proovida ratastooliga läbida takistusrada, õppida viipekeelt ja pimedate kirja, teha pai juhtkoertele, maalida jalgadega ja palju muud.

Loomulikult pakuvad meeleolukat vaimupuhkust koolistressist juba paljude lemmiküritused nagu Mälukas, Öölaulupidu, Tudengilaul, Kevadaeroobika, Tudengiekstreem, Võluaia heategevuskontsert, Karsumm, Öötantsupidu, Paadiralli ja paljud teised.

Festivali mitmekülgne programm valmib peakorraldaja Ülikooli Kultuuriklubi ning kaaskorraldajate koostöös. Lisainfot kõikide ürituste kohta saab Tartu Kevadpäevade ametlikult koduleheküljelt aadressil www.studentdays.ee.

Kevadpäevade suured sõbrad on Tartu linn, Saku Õlletehas ja Nordea. Meelte päev saab teoks tänu Eesti Üliõpilaskondade Liidule, Euroopa Sotsiaalfondile, Sa Archimedes ja programmile Primus.

Ajakirjanikud saavad festivali pressipääset taotleda, täites kodulehel oleva ankeedi (osalejale - akrediteerimine) hiljemalt 23.04.2011.