õpitoad Melliste algkoolis ajavahemikus 06.-12.12.2010

keskkonnateemaline loengusari 11.12.2010

Sündmused on suunatud Tartumaa Arendusseltsi piirkonna noortele Tartumaal.

Melliste algkoolis toimuvad detsembrikuu esimesel nädalal (6.-12. detsembril) erinevad lastele suunatud õpitoad. Õpitubade sisuks on käepäraseid taaskasutatavaid materjale kasutades jõulukingituste valmistamine, näiteks õpitakse valmistama küünlaaluseid, vaase, kinkekotte, jõulukaarte, piparkooke, kuusekaunistusi, pildiraame, vilditud ehteid, jõulupärgasid ja küünlaid.

Lisaks töötubadele toimub fotokonkurss teemal „Talvevalgus“. Konkursile esitatud 100 paremat tööd ilmutatakse ning pannakse näitusele. Fotodest koostatud näitusel kajastuvad Eestimaa kaunid talvemaastikud, loodusnähtused ja kodupiirkonna kaunimad paigad - ühesõnaga kõik see, mille pärast tasub loodust ja oma kodukoha ümbrust hoida. 12. detsembril toimub autasustamine, kus premeeritakse I, II ja III koht. Välja antakse ka kolm eripreemiat ning toimub publiku lemmiku tunnustamine. Täpsemad konkursi tingimused on üleval meie blogis http://talvevalgus.blogspot.com .

Õpitubade kõrvalt toimub laupäevasel päeval ka keskkonnateemaline loengusari, kus räägitakse jõulude mõjust loodusele, esitades noortele lihtsalt ja arusaadavalt erinevaid probleeme. Käsitlust leiavad sellised teemad nagu kuusevargused metsas, valgusreostus, ostukampaaniate ohud ning prügi märkamatu tekkimine.

Kõikidest sündmustest osavõtt on tasuta. Lisainformatsiooni võib julgesti küsida projektijuhilt Kerli Konstablilt (e-mail: kerli.konstabel@gmail.com; telefon: 53471546). Külastage ka meie blogi http://talvevalgus.blogspot.com.

Projekt on rahastatud Tartumaa Noortefondi „Noortelt Noortele“ poolt (loodud Tartumaa Arendusseltsi ja Tartumaa Noortekogu koostööna).

Tule ise ja võta sõber kaasa!