25. aprillil tähistasime Jüriöö ülestõusu oma valla XXVI Jüriöö joo­ksuga, mis oli tervise- ja rahvaspordi XII „Ole terve!" sarja avajooks. Kevadest sügiseni toimub erinevatel tähtpäevadel 10 jooksu-, matka- ja kepikõndi. Jüriöö jooksul startis 149 rahvasportlast. See on jällegi na­tuke rohkem kui mullu.

Ümber Ilmatsalu järve 4,8-kilomeetrisel distantsil võistlesid teatejooksjad, rallisid jalgratturid, jagus matkajaid ja kepikõndijad. Teatejooksu võitjaks tuli võistkond Vennad (koosseisus Juhan Kompus, Allar Padari, Mait Arvi, Heigo-Elmar Vahesaar, Tauri-Viljar Vahesaar). II koha võitis võistkond Tähtvere (koosseisus Aleksander Mosolainen, Aimar Sukamägi, Madis Värno, Heido Sults, Sven Kera). III kohale jõudis segavõistkond - seesama Nöpside pere, kes võitis Toomel Tartumaa Jüriöö jooksu (koosseisus Ingrid Alnek, Karl Martin Alnek, Andres Nöps, Antti Nöps ja lisandus isa(vanaisa) Lembit Nöps). Neljandaks tuli võistkond koosseisus Rahel Kallau, Kaur Viiklaid, Erge Viiklaid, Aavo Audova, Villu Uibo ja Katre Uibo. Päris uhke tunne oli vaadata, kuidas politseiauto eskortis nii matkajaid kui ka ratastel rallijaid. (vaata www.nagi.ee/photos/tahtverevald). Arvan, et rõõmu, lusti ja värsket õhku jagus kõikidele osavõtjatele. Aitäh teile kõigile!

Ürituse läbiviimisel olid abis nagu alati (ka edaspidi kogu sarja üritus­tel) Astrid Guttunen, Ene Kaasik, Inga Bratka, Mait Bratka, Märt Brat­ka. Aitäh teile!

Pärast jooksu joodi morssi (aitäh Anne Ratnikule!) ja söödi saiakesi, auhinnaks jagati karikaid, diplomeid, loteriis meeneid.

„Ole terve!" sari kestab kevadel 6. juunini ja jätkub sügisel kolme vii­mase etappiga septembris. Kogu matkasarja ajakava on ilmunud val­la ajalehes ja valla kodulehel. Konkureerimiseks üldarvestuses on igal võistlejal vaja läbida jooksu- ja matkasarja 10-st jooksust vähemalt 7.

Jõudu harjutamiseks ja osalemiseks!

9. mail toimuvad Tartumaa suvemängude raames MV krossis Voo­remäe suusaradadel (muidugi ilma suuskadeta), 30. mail viiakse läbi Tartumaa MV orienteerumises, 6. juunil Linnutee VIII rahvamatk, -jooks ja kepikõnd. 7. juunil Ülenurme staadionil Tähtvere valla IX MV kergejõustikus. Jälgi reklaami!