„Lähiaastatel suureneb 1. klassidesse tulijate arv kiirelt - seda näitab meie praegune lasteaialaste arv. 2016/2017. õppeaastal on Tartu linnas 1. klassi astumas juba ligi 1500 last. Selleks ajaks on lõppenud Tartu koolivõrgu ümberkorraldused ja me oleme valmis kõik lapsed vastu võtma,“ ütles Tartu abilinnapea Tiia Teppan.

10. klassidesse on sel sügisel astumas 970 õpilast. Sel aastal alustavad kolmes erinevas Annelinna koolis (Kivilinna gümnaasium, Descartes'i lütseum ja Kommertsgümnaasium) 10. klassis õpinguid 303 õpilast, kes lõpetavad gümnaasiumi juba uues kolme kooli baasil loodavas gümnaasiumis. Raatuse ja Forseliuse gümnaasiumid jätkavad sellest õppeaastast põhikoolidena.

Gümnaasiumi astujatest on 76 protsenti lõpetanud põhikooli Tartus, 8 protsenti Tartu maakonnas ja ülejäänud väljaspool Emajõe linna. Tartu gümnaasiumidesse õppima tulijaid on peaaegu kõigist Eesti maakondadest.

„See, et tänavu on Tartu gümnaasiumidesse pürgijate arv möödunud aastaga üsna samas suurusjärgus ja et siia tahetakse õppima tulla üle Eesti, näitab, et Tartus pakutavat haridust hinnatakse kõrgelt,“ kommenteeris Teppan.