Planeeringuala suurusega ligi 3,2 hektarit asub kesklinnas. Alal asuvad Tasku keskus, bussijaam ja hotell Dorpat. Planeeringuga nähakse ette bussijaama krundi (Soola tn 4) liitmine Turu tn 2 krundiga. Täiendav ehitusõigus määratakse Turu tn 2 krundile, bussijaama ja Tasku keskuse vahelise ala täisehitamiseks koos bussijaama paigutamisega hoone sisemusse. Samuti võimaldatakse planeeringuga Dorpati hotelli ja Tasku keskuse ühendamine galeriidega. Planeeringu koostasid Artes Terrae OÜ maastikuarhitektid AS-i Emajõe Ärikeskus algatusel, arvestades eelmisel aastal korraldatud ideevõistluse teise koha töid.

27. märtsil toimus Dorpati Konverentsikeskuses "Turu tn 2, Soola tn 8, Soola tn 4 ja Soola tn 4a kruntide ning lähiala detailplaneeringu" eelmine avalik arutelu. 9. aprillini sai esitada planeeringu asjus ettepanekuid ja vastuväiteid Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnale.

Kokku laekus ettepanekuid 22 autorilt, põhiliselt puudutasid need piirkonna liiklusprobleeme ning bussijaama sobitumist linnaruumi.

Tartu uue bussijaama detailplaneering on saanud kriitikat nii tavakodanikelt, poliitikutelt, arhitektidelt kui ka arvamusliidritelt.