Eelmisel õppeaastal alustatud Tarvastu valla kultuuripärandi projekti on jätkatud. Üles on leitud osa Tarvastu valla tantse, laule ja mänge, mida on käidud tutvustamas ka teistes valla koolides. Kolmas veerand lõppes suure projektipäevaga "Juurte juurde". Eesti Rahva Muuseumi nurgakivi panekut 30. aprillil peeti nii oluliseks sündmuseks, et kutsuti koole selles osalema.

Päris uhke tunne oli koos õpilaste Margiti, Roberti, Rometi ja õppealajuhataja Annega marssida rongkäigus ning tõdeda, et oleme ilmselt Viljandimaalt ainuke kool, kes võttis osa. Märgates Tarvastu kooli lippu, tuli meie juurde üks naisterahvas ning küsis, kas oleme Mustlast.

Ta tervitab ja on 14. lennu vilistlane. Kooliaeg on iga inimese jaoks üks olulisemaid perioode. Rõõmustatakse kokkusaamise üle koolikaaslasega, tuletatakse ikka meelde mõnda õpetajat või seika. Tänapäeva moodsate "vidinatega" teeme mõne pildi, tõmbame selle arvutisse ja ...

Käesoleval aastal tähistab Tarvastu Muusika- ja Kunstikool oma 20. aastapäeva ning Tarvastu Gümnaasium 170. aastapäeva, seega on jälle põhjust meenutamiseks.

Tarvastu kool on teinud läbi palju muudatusi. Kooli asukoht on olnud mitmes erinevas paigas. Kolimiste käigus tuleb ikka valida, mida võtta uude kohta kaasa, mida mitte. Sügisel otsustasime, et kooli aastapäevaks peab kool saama endale muuseumi. Nüüd on olemas värskelt remonditud ruum, koolist kokku kogutud vanad õppematerjalid, õpikud, diplomid ja fotod. Kuid kahjuks on ikka väga vähe säilinud.

Mõte on panna Tarvastu valla koolilugu ajateljele, otsida üles vanad koolimajad või nende asukohad. Praegustel ja tulevastel õpilastel on kindlasti kergem mõista, kuidas käis koolielu enne neid, kui neile on näidata konkreetseid asju, fotosid, anda lugeda meenutusi.

Teeme siinkohal üleskutse kõikidele vallaelanikele, endistele õpilastele ja õpetajatele - püüame kokku panna Tarvastu kooli (k.a muusika- ja kunstikooli) ajalugu. Oleme huvitatud esemetest, fotodest, ajaleheväljalõigetest, mälestustest.

Põnevad on kindlasti ka vanad tunnistused, medalid jne. Oleme valmis tegema ka koopiaid ja fotosid esemetest, mida ei soovita muuseumile anda, aga mis on meie jaoks ajaloolise väärtusega.

Oleksime väga tänulikud, kui tooksite olemasolevaid materjale koolimajja või teataksite neist meile, et saaksime ise ühendust võtta. Kontaktisikuks on kooli sekretär Lea Küla, tel 436 6294 või kool@tarvastu.vil.ee.