Kasvatustöös püüab ta asetada rõhu heale eeskujule ja teeb seda järjekindlalt.

Õpilaste tulemused on sedavõrd silmapaistvamad, et sageli õpibki koolis võistkonna jagu õpilasi (või isegi vähem ja kaasatakse nooremaid õpilasi), seetõttu on õpetaja ettevalmistav roll eriti oluline.

Kolleegide arvates on õpetaja Malle inimene, kes teeb ja toimetab, ent ei soovi oma kordaminekutest ja töödest rääkida, ammugi tehtuga uhkustada. Ta lihtsalt on tema ise: töökas, täpne, abivalmis, sõbralik, nõus alati kolleegide mured ära kuulama ja neid hea sõnaga lohutama.

Õpilaste arvates on Malle Mihailišin tore õpetaja, kellega saab tundides ka nalja. Ta on väga hinnatud lastevanemate poolt. vTema peres on üles kasvanud neli last: nüüdseks juba täiskasvanuikka jõudnud kaks poega ja kaks tütart.

Vabal ajal meeldib talle viibida looduses, lugeda ja õpetada oma koera.

Õpetaja Urve Kass on Kärstna Koolis töötanud üle 26 aasta, õpetades alguses kehalist kasvatust, hiljem lisandus tütarlaste käsitöö. Tema tööaastaid koolis on alati saatnud enesetäiendamine kutsemeisterlikkuse saavutamiseks ning enese uue ja kaasaegsega järjekindlalt kursis hoidmiseks.

Sellest sügisest on õpetaja Urve Kass silmitsi taas uute väljakutsetega - töötades liikumisõpetajana Kärstna Kooli lasteaiarühmas "Tõrupesa" ning kehalise kasvatuse õpetajana Ämmuste Koolis. Ta on ideederikas tegutseja ning teeb oma tööd suure innukuse ja põlemisega, ta on inimene, kes alati toimetab, katsetab ja pakub uut nii lastele kui kolleegidele.

Õpetaja Urve põhimõte on - tervislik liikumine igaühele. Muidugi kuulub spordi juurde ka tulemuslikkus aegade ja sentimeetrite näol, kuid peamiseks peab ta hoopis rõõmu liikumisest - küll siis tulevad ka tulemused. Ikka ja jälle on ta viinud kooli spordiesindused erinevatele võistlustele, häid kohti on saadud murdmaajooksudes, teatevõistlustel, tüdrukue võrkpallis. Imetlust vääriv on seejuures tõsiasi, et õpilaste vähesuse tõttu koolis on nad kõik peaaegu alati võistkonda kaasatud.

Ka kooli arendustegevuses on õpetaja Urve aktiivne kaasalööja - ta on hea kuulaja, oma mõtete ja arvamuste väljaütleja, konkreetsete tegevuste kavandaja ja elluviija, pühendunud Kärstna Kooli patrioot selle kõige paremas tähenduses.

Vabal ajal tantsib ta Kärstna naisrahvatantsurühmas, mängib võrkpalli, on põnevate hoidiste tegija ja suur küpsetusmeister. Urve on kolme lapse ema ja ühe lapselapse vanaema.

Tarvastu valla Aastate Õpetaja on Tarvastu Gümnaasiumi matemaatika ning majandus- ja ettevõtlusõppe õpetaja Sirje Kasendi

Õpetaja Sirje Kasendi on Tarvastus kooliga seotud olnud üle kolmekümne aasta. Talle on omistatud õpetaja-metoodiku ametijärk, aastatel 2001 ja 2009 oli ta Viljandimaa Aasta Õpetaja ning 2012. aastal tunnustas Junior Achievement teda tiitliga "Aastate Ettevõtlusõpetaja". Selle aasta sügisest on ta Viljandi maakonna majandus- ja ettevõtlusõpetuse aineühenduse esimees.

Õpetaja Sirje Kasendi eestvedamisel alustati Tarvastu Gümnaasiumis 1994. aastal majandusõppe õpetamist, kursuse raames loodi õpilasfirmana kohvik Kambüüs, 1996. aastal alustati majandusmänguga "Turuplats", 1997. aastal loodi majandusõppe raames Eesti esimene rahvusvaheline õpilasfirma.

Kooli vilistlaste arvates on majandusõppe kursuse läbimine ning õpilasfirma tegemise kogemus üks olulisemaid asju, mida edaspidises elus on vaja läinud. Sirje Kasendi sisuka töö aluseks on olnud pidev enesetäiendamine.

Kõiki koolitustel omandatud teadmisi ning oma töökogemusi on ta alati valmis jagama nii kolleegidega oma koolis kui ka laiemas ringkonnas. Ta on koos õpilastega aktiivne osaleja Eesti Panga prognoosivõistlusel, tema õpilased on kaasa löönud internetipõhistes projektides Simulaator, 2Day, MultiMese, Eesti Titaan, Crealton. Majandusõpetuse õpetajana peab Sirje Kasendi tähtsaks õppimist tegevuse kaudu ja tehtu analüüsimist. Ta on huvitatud, et õpilased oleksid kursis ühiskonnas toimuvaga, viies majandusõppe tundides läbi viktoriine päevakajalistel teemadel. Tema juhendamisel koostavad õpilased majandusalaseid uurimistöid ja ettekandeid. Arvestatav on õpetaja Sirje Kasendi panus kooli arendustegevusse.

Suures osas tänu Sirje Kasendi matemaatika- ja majandusalasele tegevusele on kooli õppekava üheks suunaks reaal- ja majandusõppe suund, käesolevast õppeaastast alates ka uus loodus-majandussuund. Käesoleval aastal alustas ta majandusõppe õpetust III kooliastmes. Sirje on poja ja tütre ema ning kolme lapselapse vanaema.